HK.dk logo

Antallet af digitale breve vokser hurtigt

02. november 2015  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I gennemsnit har hver dansker i år modtaget mere end 10 papir- og portofrie breve fra det offentlige. Loven om digital post runder sit første år.

Frem til midten af oktober har offentlige myndigheder sendt 63,6 millioner digitale breve til danske borgere. Dermed har den samlede mængde for længst overhalet bunken af digital post i 2014, hvor der i alt blev sendt 47,9 millioner digitale breve.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, der har opgjort antallet her et år efter, at loven om digital post trådte i kraft 1. november 2014. Styrelsen beretter også, at 89 pct. af danskerne over 15 år i dag er tilmeldt digital post. Det svarer til 4,3 millioner borgere. Otte procent er permanent fritaget, mens yderligere tre procent er midlertidigt fritaget.

4,2 pct. af de danskere, der har modtaget elektroniske breve det seneste halve år, har ikke været logget ind på enten borger.dk eller E-boks for at læse brevene fra det offentlige. Som vi tidligere har skrevet, er det især de unge, der ikke åbner deres digitale postkasse.

 


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk