HK.dk logo

Danmark præsterer EU’s største overskud i 2014

02. november 2015  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Overskuddet på de offentlige finanser i Danmark var i 2014 på 1,5 procent af bruttonationalproduktet og dermed det største blandt de 28 EU-lande.

Fire EU-lande havde offentligt overskud i 2014, og Danmark ligger helt i top med et overskud på 1,5 af bruttonationalproduktet (BNP), oplyser Danmarks Statistik. De følgende tre pladser indtages af Luxembourg, Estland og Tyskland.

Samlet set havde EU-landene et underskud på tre pct. af BNP, hvilket også er aftalt som det acceptable niveau under normale omstændigheder, hvis medlemslandende skal overholde de såkaldte ØMU-kriterier. Kun 15 lande holdt sig inden for denne grænse i 2014. Værst så det ud i Cypern, Portugal og Spanien med underskud på hhv. 8,9 pct., 7,2 pct. og 5,9 pct.

Når det handler om den samlede, offentligt bruttogæld, ligger Danmark også ganske lunt i svinget i sammenligning med de øvrige EU-lande. I alt havde EU-landene en gæld på 86,8 pct. af BNP, mens Danmarks var på 45,1 pct. Den danske gæld er faldet fra med 1,3 procentpoint siden 2011.


Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk