HK.dk logo

Du skal være dygtig både i dag og i morgen

02. november 2015  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Tiden hvor man kun behøvede at uddanne sig  én gang i livet er ovre. ”Forny dig eller forsvind fra arbejdsmarkedet,” siger tidligere direktør i Dansk Industri.


Lars Goldschmidt, forfatter, konsulent og tidligere direktør i DI.

- Dagsordenen i langt de fleste danske virksomheder i dag er meget simpel, nemlig: Forny eller forsvind. Det er vores arbejdsvilkår, sagde Lars Goldschmidt, forfatter, selvstændig og tidligere direktør i Dansk Industri (DI).

Han gav et oplæg til HK/Privats Kongres 2015, da de delegerede skulle arbejde med fag og faglighed. Og meldingen var klar: Du kan ikke nøjes med at uddanne dig én gang i livet, det er en konstant proces.

- Der er ikke mulighed for at hvile i sine kompetencer. Man kan og skal hvile i sin evne til at tilegne sig nye kompetencer, sagde Lars Goldschmidt.

Brug for dygtige medarbejdere på alle poster
Fremtidens arbejdsmarked har indhentet os. Og det vi skulle være gode til langt ude i fremtiden, skal vi hellere være gode til i dag. Men værre er det heller ikke. Så længe man er god til det, man gør, vil der stadig være brug for en.

- Når man skal uddanne sig, er det ikke bedst at uddanne sig til højest mulige niveau. Det er til gengæld bedst at uddanne sig til det niveau, man bliver dygtigst på. For det er dygtigheden, det kommer til at handle om, sagde Lars Goldschmidt og fortsatte:

- Vi har brug for dygtige medarbejdere på alle poster. Det er både ufaglærte, faglærte, dem med en kort-, mellemlang- og lang videregående uddannelse. Selvfølgelig ikke i vilkårlige forhold. Men der bliver kun brug for de dygtigste.

Kan du forklare, hvad du kan?
Tidligere kunne man sige, man var it-tekniker, laborant eller smed, og så vidste arbejdsgiverne, hvad man kunne.

- Men vi er blevet så forskelligt dygtige derude, at arbejdsgiveren normalt ikke ved, hvad andre kan. De ved kun, hvad dem, de i forvejen har, kan. Derfor er det afgørende, at vi er dygtige til at forklare det, vi kan, slog Lars Goldschmidt fast.

Arbejdsmarked Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk