HK.dk logo

Freelancer.dk - i nye klæder

02. november 2015  |  Østjylland  |  Freelancer.dk  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Freelancere i hele Danmark får nu et fælles sted at mødes på internettet. Hjemmesiden freelancer.dk samler alt fra gode råd til de, der drømmer om et liv som selvstændigt, til tips om det gode arbejdsliv som freelancer og materiale fra netværksmøder.

Som freelancer kan man ofte føle sig alene. Der er ingen kollegaer, og arbejdsopgaverne kommer kun, hvis man selv finder dem. Men nu gør HK det lidt lettere for de mange freelancere. Med hjemmesiden freelancer.dk, samler fagforeningen relevant information til alle, der gerne vil flyve selv.

- I foråret tog HK Privat Østjylland initiativ til at puste ny luft i arbejdet med freelancere. Siden har vi holdt fire netværksmøder i Aarhus med stor succes. Mere end 200 freelancere har været forbi og de har ønsket et fælles mødested på nettet, der gør det nemt at finde svar på nogle af de typiske spørgsmål, man stiller som freelancer, fortæller faglig konsulent i HK Privat Østjylland, Stine Skogberg.

Projektet er stadig nyt og derfor er freelancer.dk ikke helt færdig, men HK har alligevel valgt at gå i luften med siden nu.

- Vi bliver aldrig færdig med den hjemmeside, så hvornår er det rigtige tidspunkt at lancere den? Vi har valgt, at det er nu, fordi freelancerne faktisk efterlyser den. Og de vil opleve, at det er en god idé at vende tilbage til siden ofte, for vi vil i den kommende tid lægge endnu flere ting ud på siden, siger Stine Skogberg.


Et bibliotek af gode råd

Freelancer i nye klæder

Maja Østergaard

Netværksmøderne i freelancer.dk har som hovedregel et tema, hvor oplægsholdere klæder deltagerne endnu bedre på til deres arbejdsliv. Et af ønskerne fra deltagerne har været at få samlet alle de gode input fra oplægsholderne et sted.

- Det synes vi da er en rigtig god idé, så det gør vi. Det er jo ikke alle, der kan komme til alle netværksmøder, men pointen med møderne er jo sådan set at styrke så mange som muligt. Og derfor vil vi gerne have oplægsholdernes gode ideer ud til alle, siger Stine Skogberg.

På freelancer.dk kan man desuden møde nogle af de freelancere, der er med i netværket, og høre dem fortælle, hvorfor de er med i netværket.

Derfor er de med

Freelancer i nye klæder

Christina Bjerre Hatting

En af de freelancere, der er med i netværket er Maja Østergaard.

- Det giver mig en mulighed for at sparre med nogen, der er lige som mig. Som har valgt ikke at være lønmodtager, og har valgt et arbejdsliv, der er lidt anderledes, end de flestes, fortæller hun i en video, der ligger på hjemmesiden.

Hun er gået ind i arbejdet med at arrangere netværksmøder og sikre, at netværket bliver på freelancernes præmisser, sammen med freelancer Christina Bjerre Hatting.

- Jeg er med i Freelancer.dk fordi jeg havde taget beslutning om, at jeg skulle være selvstændig, og min forhenværende fagforening, havde ikke noget fysisk at tilbyde mig. De kunne tilbyde mig en håndbog, men det var ikke det, jeg søgte. Det, jeg søgte var fællesskab, fysisk netværk, muligheden for at mødes, muligheden for at sparre, muligheden for at idéudvikle, muligheden for at blive klogere sammen med andre, der lige som mig selv skal skabe et arbejdsliv, fortæller Christina Bjerre Hatting.

Se hjemmesiden på www.freelancer.dk og følg netværket på www.facebook.com/freelancer.dk

Freelancer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk