HK.dk logo

HK'erne skal være glade, innovative og kompetente

02. november 2015  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Dem, som kommer afsted på efteruddannelse er meget begejstrede for at efteruddanne sig, lyder det fra Anya Eskildsen, direktør på Niels Brock. Den store
udfordring er, at alt for få kommer afsted.


Anya Eskildsen, CEO Niels Brock

Hvad har Dick Fosbury, Bob Beamon og Ole Henriksen med HK’ernes faglige udfordringer at gøre?

Fosbury lamslog verden ved som den første at springe med ryggen til i højdespringskonkurrencen ved OL i 1968. Beamon satte ved samme OL en forrygende verdensrekord i længdespring ved at have perfektioneret og forfinet alle detaljer i udførelsen. Rekorden holdt i 22 år! Og Henriksen, cremekongen fra Hollywood, han er bare glad.

Innovation, kompetence og positivitet.

Det er de tre vigtigste budskaber at huske på, når det gælder fremtidens kompetencekrav for HK’erne, fastslog Anya Eskildsen, direktør på Niels Brock, da hun mandag gæstede HK/Privats kongres.

HK’erne skal også være innovative
- På Niels Brock er vi meget optaget af at uddanne elever, som ikke bare skal have styr på nogle administrative opgaver. Det handler i meget højere grad om udvikling, kommunikation, projektstyring og innovation. Også de kontoruddannede er nødt til at tænke innovativt og kunne se og gribe de chancer, som udviklingen byder på. Der er ikke brug for dem, som siger ”sådan plejer vi at gøre”, lød det fra Anya Eskildsen.

- Den teknologiske udvikling går rigtig, rigtig stærkt. Det ser mange sikkert som en trussel i stedet for som en mulighed, men det dur ikke at møde dem med armene over kors. Det at kunne præge udviklingen i en virksomhed, bliver en konkurrenceparameter på fremtidens arbejdsmarked.

Alt for mange kommer ikke afsted
På Niels Brock møder Anya Eskildsen både helt unge mennesker og de lidt mindre unge, som er i gang med at efteruddanne sig.

- Dem, jeg møder, er frontløberne. Det er ofte gengangere, som har knækket koden og fundet glæden ved at dygtiggøre dig. De synes det er sjovt, interessant og måske nemt, sagde Anya Eskildsen.

- Men vi har en stor, fælles udfordring i, at der simpelthen ikke er mange nok på skolebænken. Der er flere som skal presse på. Os som uddannelsesinstitution og jer som fagforening.
Men også ledere og tillidsrepræsentanter. Og så tror jeg, at man skal bruge, dem som allerede har været af sted mere aktivt - bruge deres begejstring og glæde ved at dygtiggøre sig.

Arbejdsmarked Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk