HK.dk logo

"I kan ikke bare læne jer tilbage"

02. november 2015  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Arbejdsmarkedet er inde i en rivende udvikling. Derfor skal HK’erne holde tungen lige i munden, når det handler om at have de rigtige kompetencer. Arbejdsgiverne vil have omstillingsparathed og opkvalificering.


- Vi mener, I skal være nysgerrige. I skal være omstillingsparate, have mod til at være på forkant og løbende opkvalificere jer. Ellers løber udviklingen fra jer, sagde Laurits Rønn, direktør i Dansk Erhverv, til HK/Privats Kongres 2015.

Fag og faglighed er nemlig i højsædet på kongressens 2. dag. Laurits Rønn var blevet inviteret til at komme og give sit bud på, hvilke kompetencer arbejdsgiverne i fremtiden vil komme til at efterspørge. Og det stoppede ikke ved nysgerrighed.

- HK’erne skal have it-kompetencer. Det skal alle have, og jeg mener alle. Man kan altså ikke bare læne sig tilbage og tro på, at det, man kan i dag, er nok, sagde han.

Fokus på at være bindeleddet
Helt på linje med kongressens slogan ”Vi binder Danmark sammen” talte direktøren for Dansk Erhverv også om HK’ernes evne til at samarbejde med alle faggrupper.

- I skal kunne samarbejde med både akademikeren, lagermanden og den internationale kollega. Derfor skal der også blive ved med at være fokus på rummelighed og på at kunne være bindeleddet, sagde Laurits Rønn og fortsatte:

- Vi tror, det er vigtigt at kunne sprog. Vi bor i en international verden, og selv om vi danskere tror, vi er verdensmestre til sprog, så er vi det ikke. Engelsk er et godt skridt på vejen, men man skal kunne mere end det.

Giv os muligheder og vi udnytter dem
Dansk Erhverv havde spurgt sine medlemsvirksomheder om forventningen til forandringer. Hele 52 procent forventer grundlæggende eller betydningsfulde forandringer i virksomheden.

På lønmodtagersiden forventer de lige så store forandringer. Og 60 procent af arbejdstagerne har svaret: ”Giv os nogle muligheder, og vi skal udnytte dem”.

- Vi har historisk set haft mange udfordringer på arbejdsmarkedet. Men vi er kommet over det. Jeg tror dog aldrig, vi har oplevet en konkurrence, som den vi oplever nu. Og det stiller krav om, at lønmodtagerne skal udvikle sig, afsluttede Laurits Rønn, direktør i Dansk Erhverv.

Arbejdsmarked Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk