HK.dk logo

Man skal da have den løn, man har krav på

02. november 2015  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det var helt tilfældigt, at Sille Katinka Pedersen opdagede, at der manglede næsten 8000 kroner på lønsedlen. – Jeg er glad for, at jeg tjekkede og derefter bankede på hos chefen, siger hun.

Sille Pedersen

Sille Katinka Pedersen gik glad på arbejde hver dag. En arbejdsgiver havde givet hende mulighed for at være elev i et halvt år, i stedet for at være i skolepraktik.

- Det var jeg selvfølgelig meget begejstret for, for man vil jo gerne ud på en rigtig arbejdsplads, fortæller Sille Katinka Pedersen.

Chefen var også begejstret. Så meget, at Sille Pedersen fik forlænget sin kontrakt med et halvt år.

- Efter et par måneder på den nye kontrakt, mødte jeg en, der var elev i HK. Vi kom til at tale løn, og så opdagede jeg, at der var noget galt med min, siger Sille.

Da Sille Katinka Pedersen underskrev den nye kontrakt om en forlængelse af elevtiden, var hun fyldt 25 år. Og så skal man have voksen-elevløn.

- Vi var faktisk et øjeblik i tvivl om, hvorvidt det gjaldt i Silles situation. Hun var jo begyndt som elev, da hun var under 25 år og normalt er det sådan, at man alene får voksenelev-løn, hvis man starter elevtiden efter, man er fyldt 25, forklarer Lone Degn, faglig konsulent i HK Privat Østjylland.

Men da elevtiden blev forlænget med en helt ny kontrakt, der blev indgået efter, at Sille Katinka Pedersen var fyldt 25 år, skulle hun naturligvis have voksenelevløn.

- Det betød faktisk, at Sille skulle have udbetalt knap 8000 kroner mere om måneden, end hun fik. Ovenikøbet med tilbagevirkende kraft. Og det er jo rigtig mange penge, siger Lone Degn.


Glad for at jeg gik videre

Men for at få pengene, måtte Sille Katinka Pedersen lige en tur forbi chefen.

- Jeg havde et rigtig godt forhold til min chef. Alligevel var jeg da ikke helt vildt tilpas med at banke på hendes dør. Men jeg gjorde det, og det er jeg rigtig glad for i dag. Hendes svar var nemlig: Det skal vi da have undersøgt hos lønkontoret, fortælle Sille Katinka Pedersen.

Som sagt så gjort. Arbejdsgiveren havde været lige så uvidende som Sille Katinka Pedersen selv. Men fejlen blev rettet og pengene udbetalt.

- Det viser jo bare, at man skal huske at tjekke sin løn og undersøge, hvad man faktisk er berettiget til. Jeg har i hvert fald lært, at man ikke bare skal forvente, at lønsedlen er korrekt, siger hun.

Da elevtiden var slut, fik Sille et halvt års arbejde mere hos chefen, inden hun valgte at flytte til Sjælland.

- Nu søger jeg job, og jeg har faktisk lige tænkt på, at jeg skal en tur forbi HK og spørge, hvad jeg kan tillade mig at forvente og kræve i løn. For det er jo sådan noget, man ikke taler så meget om, og derfor har jeg ikke så stor en viden om, hvad der er rimeligt, siger hun.

Løn er godt nok ikke det, hun har som førsteprioritet, når hun søger job.

- Men man skal jo ikke underkende en god løn. Jeg vil rigtig gerne have et job, som jeg glæder mig til at møde op på hver dag, men man går jo på arbejde for at tjene penge til eget liv. Derfor skal man da som minimum have det, man faktisk har krav på, siger Sille Katinka Pedersen.

Løn

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk