HK.dk logo

Arbejdsgivere værdsætter jobcentres indsats

03. november 2015  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Flere og flere virksomheder henvender sig til jobcentrene for at skaffe kvalificeret arbejdskraft. I Dansk Arbejdsgiverforening ser man en positiv udvikling i jobcentrenes hjælp til rekruttering.

Jobcentrene får en stadig stigende rolle i rekrutteringen af medarbejdere til landets virksomheder, der i flere og flere tilfælde mangler arbejdskraft. Det viser en ny undersøgelse fra KL’s magasin, Momentum. 

Undersøgelsen, der er foretaget blandt de kommunale jobcenterchefer, viser, at i mere end en tredjedel af kommunerne er der mangel på arbejdskraft. I resten af kommunerne er der begyndende rekrutteringsproblemer på enkelte områder.

Beskæftigelsesmedarbejdere leverer

Problemerne med at skaffe arbejdskraft får flere og flere virksomheder til at henvende sig til jobcentret for at få rekrutteringsbistand. En fjerdedel af jobcentercheferne har oplevet en stor stigning og 62 procent en mindre stigning inden for det seneste år.

Hos Dansk Arbejdsgivergiverforening (DA) mener chefkonsulent Jørgen Bang-Petersen, at man skal tage rekrutteringsudfordringen i opløbet, inden den udvikler sig til en overophedning på hele arbejdsmarkedet, som han formulerer det. 

- Jobcentrene skal kende virksomhedernes konkrete behov og vide præcist, hvad de ledige kan og sørge for en jobrettet opkvalificering, hvis det er nødvendigt, så de kommer til at matche virksomhedernes behov. Heldigvis ser vi en positiv udvikling i jobcentrenes hjælp til rekruttering, siger Jørgen Bang-Petersen til Momentum.

Jobcentre opruster

63 procent af jobcentrene har også gennemført en opnormering i forhold til virksomhedsservice inden for det seneste år, mens 14 procent forventer at gøre det.

For eksempel har man på Ballerup Kommunes jobcenter mere end fordoblet virksomhedsindsatsen inden for det seneste år. Det har betydet langt flere virksomhedsbesøg, virksomhedspraktikker og private løntilskudsjobs.Social og beskæftigelse Sagsbehandling og forvaltning

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk