HK.dk logo

Vil du også inspireres?

03. november 2015  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

120 medlemmer blev inspireret på konferencen ”Rundt om arbejdsmiljø og uddannelse”. Nåede du ikke med, men vil gerne inspireres? Læs med her og få nogle af dagens pointer.

”Forandringer er lidt som at gå i svingerklub. Man ved aldrig helt, hvor man lander…”, lød det fra forandringsagent Anders Björk, da han indledte konferencen med sit fællesforedrag om forandringer – og hvordan vi håndterer dem:
   - Forandringer kræver mod, fokus, dedikation, vedholdenhed og ukuelighed. Derfor er det vigtigt, at vi sætter os mål og laver strategier, når vi skal gennemføre forandringer. Det handler om, hvordan vi møder udfordringer og forandringer, sagde han videre og fortsatte:
   - Jeg siger ikke, at vi skal spise forandring til morgenmad, men vi skal nok blive bedre til at acceptere forandring som en præmis. Når der kommer nyt IT-system, ny chef fra tid til anden, nye kolleger osv. Forandringer er kommet for at blive. Luk derfor ikke øjnene for dem.
Rundt om arbejdsmiljø og uddannelse - Anders Bjørk
Billede: Anders Björk giver tips til at tackle forandringer.


Workshops med slagtøj, uddannelse og arbejdsglæde

Efter Björks indledende fællessang var det tid til workshops med fokus på enten arbejdsmiljø eller uddannelse. Her havde deltagerne på forhånd meldt sig til de enkelte workshops, der rakte fra uddannelsesvejledning ved Henrik Pabst fra Tietgen KompetenceCenter til Michael Svendsen, der er en slagstøjsspillende og meget underholdende inspirator med fokus på arbejdsglæde.
Mød oplægsholderne i vores film fra dagen i videoen. Her giver de hver deres bedste tip om arbejdsglæde, arbejdsmiljø, læringsstile og uddannelse. Dem, du kan høre er: Anders Björk, Michael Svendsen, Henrik Pabst, Erik Schmidt og Lisbeth G. Petersen.

Nyttige links:


Hvad sagde deltagerne undervejs?

Charlotte, Stine og Signe 
Dygtiggørelse og kompetencefonde
Signe, Charlotte og Stine var med for at få inspiration til mere uddannelse:
   - Jeg slår som tillidsrepræsentant meget på, at mine kolleger skal på uddannelse og kurser. Og da Charlotte også gerne ville høre mere, så meldte vi os til. Med efteruddannelse kan vi dygtiggøre os inden for det fag, vi er i, fortæller Signe og fortsætter:
    - Der er samtidig nogle kompetencefonde, der er ret interessante. For de giver muligheder, at du ikke skal betale noget selv, når du dygtiggør dig. Det giver samtidig en gevinst for både mig og min arbejdsplads. 

Karin og Marie

Energi og gode ideer
For Marie Kristensen og Karin Tolberg fra Syddansk Erhvervsskole var der energi og gode ideer at hente til arbejdet med arbejdsmiljøet:
   - Vi har lige været til workshop med slagtøjsspecialisten om arbejdsglæde og humor. Det var et virkelig godt indslag, hvor tingene blev sagt på en god måde. Vi vil gerne arbejde mere med arbejdsglæde. Det fik vi masser af inspiration til, fortæller de.
   - Han havde en vigtig pointe om, at vi også selv skal tage opgaven og selv gøre noget for arbejdsmiljøet. Det hele formidlet gennem en god, personlig historie. Det er generelt et fint arrangement, hvor der personligt er noget at hente i forhold til arbejdsmiljø.

Helle

Pejling på uddannelsesmuligheder
Helle Pedersen, biblioteksassistent, havde brug for pejling på uddannelsesmuligheder – og søgte svar på nogle praktiske spørgsmål:
   - Jeg vil gerne følge med og stadig være attraktiv for arbejdsmarkedet. Ikke fordi jeg frygter for mit fag. Det lægger ikke i kortene. Det, jeg laver nu, har jeg lavet i nogle år, og hvis jeg gerne vil røre i gryden, så skal der viden og uddannelse til. 
   - Jeg er med på konferencen, så jeg kan få mig pejlet ind på, hvad jeg skal starte med, og hvordan jeg skal gribe det an. Jeg har samtidig nogle praktiske spørgsmål med omkring skoler, kurser osv. Jeg har længe talt om, at jeg gerne vil læse videre og gerne have nogle gode argumenter for, hvad det skal bruges til. Jeg vil ikke bare læse for at læse, men have et mål med det. For eksempel at styrke løsningen af sine opgaver for at kunne løse dem på endnu skarpere måde. Med nye løsninger og ny tilgang til tingene.

Rundt om arbejdsmiljø og uddannelse - Erik Schmidt
Billede: Erik Schmidt fortæller om læringsstile. 

Arbejdsmiljø Uddannelse

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre

Læs mere

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre


Læs mere

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk