Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
06. november 2015 | HK Stat | DL-F | Rasmus Lindharth Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information
Den lammede vaccineproduktion på Statens Serum Institut har blandt andet ramt 50.000 irske børn, der ikke har fået den planlagte vaccination mod den livstruende sygdom. Flere lande er påvirket.
I de senere år har der flere gange været så stor efterspørgsel på tuberkulosevaccine på verdensmarkedet, at leverandørerne ikke har kunnet følge med.
I Danmark får børn ikke vaccine mod tuberkulose som en del af børnevaccinationsprogrammet. De fleste lande i Europa giver kun vaccinen til særlige risikogrupper, men i Irland har flere udbrud i de senere år betydet, at alle børn som udgangspunkt får en vaccine med BCG, der beskytter barnet mod flere alvorlige følger af mødet med tuberkulosesmitte.
Men irske medier har i sommeren 2015 skrevet om, hvordan det ikke var muligt at vaccinere irske babyer som planlagt, fordi den danske producent (SSI) ikke havde leveret de bestilte mængder af BCG-vaccinen.
Personaleflugt lammer vaccineproduktion
Også britiske medier har rapporteret om spædbørn, der ikke kunne få den anbefalede vaccine på grund af leveringsproblemerne hos SSI.
Storbrittannien har en af de højeste forekomster af tuberkulose i Vesteuropa. Hvert år konstaterer briterne omkring 8.000 tilfælde af tuberkulose, og de medfører omkring 350 årlige dødsfald. Derfor har manglen på vaccine også frustreret en række britiske småbørnsforældre.
Statens Serum Institut har som eneste medicinal-producent licens til at markedsføre tuberkulosevaccinen BCG i Europa, og derfor rammer det de europæiske markeder, når SSI pludselig ikke kan levere. Det bekræfter direktør for Statens Serum Institut, Nils Strandberg Pedersen.
- Vi har manglet kvalificeret arbejdskraft, og det er gået ud over leverancerne. Produktionen af vacciner til danske børn fungerer lige netop, men vores eksport af tuberkulose-vaccine og den såkaldte booster-vaccine til stivkrampe, difteri og kighoste er ramt. Der er ikke nogen tvivl om, at det har medført meget store ulemper for vores kunder i Europa og Sydamerika, siger Nils Strandberg Pedersen.
Han forklarer, at produktionen af BCG-vaccine generelt er følsom, da det er en biologisk proces. Andre producenter oplever derfor også produktionsproblemer.
- Der er ikke mange producenter i verden, der fremstiller den, og vaccinen har begrænset holdbarhed. Derfor kan der på verdensplan opstå mangel af vaccinen, tilføjer SSI-direktøren.
I Danmark har mange nærmest glemt sygdommen, men tuberkulose florerer stadig i Grønland. Og mange steder i verden er "de fattiges sygdom" stadig en dødelig trussel.
Verdenssundhedsorganisationen WHO fremlagde i sidste uge en ny rapport, hvor de påpeger, at tuberkulose nu er årsag til lige så mange dødsfald på verdensplan som HIV/Aids.
I Irland blev det i september muligt at skaffe i hvert fald 40.000 doser tuberkolosevaccine fra en canadisk leverandør, skriver BBC News. Det britiske statsmedie meddeler ikke, hvilke lande der også bød ind på den vaccine. Og hvem der gik forgæves.
SSI havde inden produktionen blev ramt af personaleflugt, cirka 10 procent af verdensmarkedet for BCG-vaccine.
Kampen mod tuberkulose (TB) hjælper. Dødsraten for sygdommen er næsten halveret siden 1990. Men TB er nu på niveau med HIV/Aids som de to førende dødsårsager på verdensplan. Sådan konkluderer verdenssundhedsorganisationen WHO i sin Global tuberculosis report 2015, der blev præsenteret i Washington den 28. oktober. I alt døde 1.5 millioner mennesker i 2014 som følge TB, og de fleste kunne have været reddet med den rigtige behandling, konkluderer WHO.
Kilde: WHO
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.