HK.dk logo

Rådmand: Skat må betale kommuner for at få penge hjem

09. november 2015  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Aarhus Kommune har ringet penge hjem fra skyldnere frem for at de endte i bunken af uløste inddrivelser. Det forsøg skal være permanent, siger rådmand, der vil have Skat til at betale udgifterne.

- Det er på tide, at der bliver taget affære. Det er en trussel mod retsfølelsen, at nogle kan slippe af sted med at lade være med at betale deres gæld til det offentlige samtidig med, at Skat vender det blinde øje til. Hvis ikke Skat kan eller vil løse deres opgaver, så er det kun rimeligt, at Skat betaler kommunerne for at gøre det, mens vi venter på at Skat er klar til løse sine opgaver.

Så klar i mælet er rådmand for Kultur- og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad ® omkring sagen med Skats EFI-system, skriver DKnyt.

Kommunen barsler pt med at ansætte en medarbejder på fuld tid for at ringe borgere op, der skylder kommunen penge. På forsøgsbasis har kommunen haft held med at tale med borgerne telefonisk for at få dem til at betale. Det har givet op mod 22.000 kroner i timen i kommunekassen, oplyser kommunen.


Det afgørende er at pengene kommer ind

Rådmanden har henvendt sig til skatteministeriet for at sikre, at der findes en løsning på problemet.

- Det er afgørende, at de penge bliver inddrevet. Ikke bare af hensyn til, at pengene kommer ind til gavn for fællesskabet, men også for at sikre, at vi ikke kommer i en situation, hvor nogle bliver fristet til at spekulere i at lade være med at betale, siger rådmanden ifølge DKnyt.

Opfordrer til at tilbageføre ansvar og ressourcer

I brevet til ministeren skriver rådmanden blandt andet: 'Aarhus Kommune ser også med særlig bekymring på, at kommunerne må foretage afskrivninger på fortrinsstillede krav, hvor de bør være ganske få. Det er min opfattelse, at den kommunale nærhed til fordringshaverne på netop dette område er en fordel i forhold til inddrivelsen. Derfor vil jeg opfordre til, at kommunerne får tilbageført ansvar og ressourcer til at løse opgaverne vedr. inddrivelse af fortrinsstillede krav.'

Temadag på vej

HK Kommunals opkrævningsnetværk er på trapperne med en temadag, hvor konsekvenserne af SKATs stop for automatiseret inddrivelse blandt andet vil være på programmet. Sæt allerede nu kryds i kalenderen den 15. december 2015.

Ydelse og borgerbetjening HR, økonomi, it og stab

mød kolleger i vores faglige netværk

Find dit netværk

mød kolleger i vores faglige netværk


Find dit netværk

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk