HK.dk logo

Heidi har givet HK’erne i politiet en stemme

11. november 2015  |  Sjælland  |  Journalist Peter Larsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Opfatter TR-pris som et skulderklap for at gøre HK’erne synlige.


Foto af Heidi Juhl Pedersen

Heidi Juhl Pedersen blev for syv år siden valgt som formand for HK Politiet og den overordnede anklagemyndighed. På LO’s kongres i år fik hun én af fire TR-priser for sin indsats for at gøre HK’erne i politiet synlige.

- Og det var netop derfor, jeg stillede op i sin tid. Det ærgrede mig at opleve, at HK var indkaldt til diverse møder, men jeg kunne aldrig af referaterne fra møderne se, hvad HK mente. Det kan vi nu, fortæller Heidi.

- Det kan godt være, at det irriterer Politiforbundet, at vi er blevet synlige og blander os i debatten og påpeger, at vi som HK’ere er kvalificerede til at overtage mange af de administrative opgaver, som politiet har. Det er jo en fælles arbejdsplads, og vi ser ingen grund til at bruge dyrt uddannede politier på kontorerne. De kan gøre bedre gavn ved de operative opgaver, påpeger hun.

TR-prisen tager hun som et skulderklap for den indsats, hun sammen med bestyrelsen og tillidsfolkene igennem syv år har ydet for at give HK’erne en stemme i forhold til både ledelsen men også i forhold til medlemmerne af Retsudvalget.

- Jeg synes i høj grad, det er lykkedes. Når politikere nu taler om, at der kan frigøres politiressourcer ved at overgive nogle af politiets opgaver til HK’erne, er det vores fortjeneste. Uden vores indsats var det næppe kommet ind i den politiske diskussion.

- Havde vi ikke sparket døre ind til medlemmerne af Retsudvalget, var vi ikke blevet inviteret med til en såkaldt eksperthøring på Christiansborg forud for de igangværende forhandlinger om et nyt politiforlig.

- Her kunne vi aflevere vores bud på fremtidens udfordringer og deltage i debatten. Og der bliver lyttet til, hvad vi som HK’ere kan byde ind med, fortæller hun.

Arbejdet med at synliggøre HK’erne har også haft den konsekvens, at ledelsen tager HK’erne med på råd.

- Vi sidder ikke kun på udskiftningsbænken, som Heidi formulerer det.

- Og så har det da også styrket vores faglige stolthed, at vi nu i større udstrækning bliver betragtet som en samarbejdspartner, og at vores mening også tæller med, understreger hun.

Stat Tillidsrepræsentant

flere nyheder
fra HK Sjælland


Nyhedsarkiv

flere nyheder
fra HK SjællandNyhedsarkiv

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk