HK.dk logo

Jobkonsulenter har kontor i supermarkedet

11. november 2015  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I Holbæk flytter virksomhedskonsulenterne deres arbejdspladser ud på de virksomheder, der har taget ledige i praktik eller løntilskud.

Mange virksomheder i nordvestsjællandske Holbæk kan godt begynde at indrette et antal ekstra arbejdspladser til de kommunale jobkonsulenter. Kommunen har nemlig intentioner om at udvide et pilotprojekt, hvor konsulenterne fysisk rykker ud med computeren på de arbejdspladser, der har taget ledige i praktik eller løntilskud. 

Planen er, at ordningen i løbet af de kommende år kommer til at omfatte 160 virksomheder, skriver Jyllands-Posten.

Misforståelser ryddes af vejen

Bjørn Schülein er en af de jobkonsulenter, der allerede har sin daglige gang på en af kommunens virksomheder. I Føtex oplever han, at han som repræsentant for jobcentret løser langt flere ting på stedet ved simpelthen at være der. 

- Der er mange forløb, som ville være gået i vasken på grund af misforståelser mellem praktikanten og arbejdsgiveren, og det ville have været endnu et uheldigt nederlag for den ledige, siger Bjørn Schülein til Jyllands-Posten.

Jobkonsulenternes udadvendte funktion betyder også, at de ofte bliver en indgang for borgerne til kommunens øvrige service. Det kan være i form af formularer eller sågar en spildevandsprøve, hvor konsulenterne formidler kontakten til den relevante kommunale enhed.Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk