HK.dk logo

Viden om farlige stoffer risikerer mørklægning

11. november 2015  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Bekendtgørelse undtager virksomheders udledning af forurenende stoffer fra offentlighed. Forskningschef vurderer, at det strider mod miljøoplysningsloven.

En bekendtgørelse, som miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) udstedte i oktober, betyder, at virksomheder nu kan holde deres udledninger til vand, jord og luft hemmelige for offentligheden, skriver dk-teknik.

Bekendtgørelsen giver virksomheder mulighed for at søge Miljøstyrelsen om at blive fritaget fra offentlighed på de forureningsdata, som virksomheder er forpligtet til at indberette til styrelsen. Det drejer sig ifølge dk-teknik om blandt andet data om virksomheders overskridelser af tærskelværdien for bestemte forurenende stoffer og mængden af affald, som virksomheder overfører.

- Det er yderst besynderligt, at ministeren har godkendt den her bestemmelse om, at virksomheder kan søge om at blive fri fra offentlighed, når det er i strid med anden lovgivning, siger Oluf Jørgensen, forskningschef emeritus ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til dk-teknik.

Oluf Jørgensen har netop startet en blog på Åbenhedstinget, der er en netportal, som arbejder for åbenhed i den offentlige forvaltning.


Teknik, klima og miljø

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk