HK.dk logo

76 sundhedsansatte taget for journalsnageri

16. november 2015  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På fem år er 76 ansatte i sundhedsvæsenet blevet afsløret i at kigge ulovligt i medicin- og patientjournaler, skriver Ekstra Bladet.

Mere end 200.000 ansatte i sundhedsvæsenet har dagligt adgang til fortrolige medicin- og patientjournaler og det er ikke alle, der kan holde fortroligheden, det skriver Ekstra Bladet.

De seneste fem år er 15 sundhedsansatte blevet politianmeldt for ulovligt at have kigget i patienters medicinforbrug gennem Det Fælles Medicinkort. Samtidig viser en optælling i regionerne, at det har haft personalemæssige konsekvenser for mindst 61 ansatte, at de ulovligt har slået en person op i de elektroniske journaler for at snage i vedkommendes sygdomshistorik.

Alvorligt problem

Lektor i sundhedsret ved Syddansk Universitet Kent Kristensen mener, at de sundhedsansattes misbrug af medicin- og patientjournal-oplysninger er et meget alvorligt problem: – Det er en hjørnesten i sundshedsretten, at man som patient har en ret til, at de oplysninger, der bliver givet, når du er syg, bliver i en meget snæver kreds. Man risikerer dermed at sætte noget samfundsmæssigt over styr, for det kan betyde, at en gruppe patienter bliver tilbageholdende med at søge behandling, siger Kent Kristensen til Ekstra Bladet.


Digitalisering

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk