HK.dk logo

Her er Danmarks bedste kolleger

16. november 2015 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

2.558 kolleger var nominerede til titlen som Danmarks bedste kollega. Vinderne blev Merete Toftelund Bertelsen fra Nordjylland. Tre andre finalister fik også priser.

De mange nomineringer af kolleger betød, at HK valgte at uddele tre ekstrapriser ved kåringen af Danmarks Bedste Kollega i Cirkusbygningen den 17. november, hvor Great Place to Work også kårede Danmarks Bedste Arbejdspladser.

Ud over hovedtitlen som Danmarks bedste kollega blev også Danmarks mest hjælpsomme kollega, Danmarks mest engagerede kollega og Danmarks mest ansvarlige kollega kåret.

HK: mere brug for gode kolleger nu end nogensinde før

Næstformand i HK, Mette Kindberg takkede for alle 2.558 nomineringer, da hun kårede vinderne:

”At kåre Danmarks bedste kollega handler om at hylde nogle af de kolleger, der hver dag gør det sjovere og nemmere at gå på arbejde. I dag har vi udvalgt fire, som i særlig grad har gjort sig bemærkede. Men samtidig sender vi god kollegakarma til de tusindvis af andre danskere, der gør en forskel for deres kolleger. De er hverdagens helte, og de fortjener al den anerkendelse, som de kan få,” siger Mette Kindberg og fortsætter:

”Der er nu mere brug for gode kolleger end nogensinde før. Der er desværre arbejdspladser, hvor trivslen ikke er god, og hvor det psykiske arbejdsmiljø lider. Og vi ser desværre også, at alt for mange danskere får stress. Det skal vi gøre noget ved, og det arbejder vi hårdt på i HK.”

Dansk Erhverv: En god kollega spiller sine medkollegaer gode

I juryen, der udpegede vinderne, sad blandt andre underdirektør i Dansk Erhverv Rikke B. Ørum. Hun fremhæver også betydningen af et godt socialt miljø på jobbet.

”I dag er mange kollegaer hinandens forudsætninger. Så en god kollega er en, der hjælper, når der er brug for det, tænker på sine medkollegaer, når opgaver skal løses, men det er også en, der kan sige fra, når en arbejdsplads ikke fungerer. Ledelsen har ansvar for at sætte rammerne for de psykiske og sociale forhold på arbejdspladsen, men alle har et medansvar for at udfylde dem, så det lykkes. Derfor er det vigtigt, at alle bidrager til en god kultur på jobbet. Vi skal med andre ord spille hinanden gode og have blik for, hvornår vores adfærd og egne arbejdsopgaver har betydning for kollegaens mulighed for at udføre sit arbejde bedst muligt. Det er det, vi gerne ville sætte fokus på med Danmarks bedste kollega,” siger Rikke B. Ørum.

HK fagforening og A-kasse: Danmarks Bedste Kollega
Fra venstre: Danmarks mest engagerede kollega Birgitte Rosenkjær Hansen, skolesekretær hos Fortunaskolen i Bramminge, Danmarks mest ansvarlige kollega Rasmus Vendelbo fra Møllehøjskolen i Viborg, hvis kollega Kirsten Sørensen modtog prisen, Danmarks bedste kollega Merete Toftelund Bertelsen direktionssekretær hos AMU Nordjylland og helt til højre er det Danmarks mest hjælpsomme kollega Anita Morthensen  HR-konsulent i Vejle Kommune. Foto: Henrik Petit.

Vinderne

Danmarks bedste kollega: Merete Toftelund Bertelsen, direktionssekretær, AMU Nordjylland, Aalborg

Hun var blevet nomineret af sine kolleger på AMU Nordjylland, der gav hende følgende ord med på vejen:

Merete er ganske enkelt en gevinst for en virksomhed og ikke mindst for sine kolleger. Meretes måde at håndtere opgaver på er altid med et åbent og positivt sind, og det virker altid til, at der er total ro på opgaverne omkring hende – selvom det er ganske vist, at der er tryk på kedlen! Merete er ekstremt imødekommende over for alle niveauer i en organisation og har en altid positiv indstilling til tingene. Hun er typen, der ikke er medløber, men vurderer tingene selv, hvilket altid giver en behagelig atmosfære omkring hende. Hun er altid obs på hendes kolleger, og hvordan de har det.”

Danmarks mest hjælpsomme kollega: Anita Morthensen, HR-konsulent, Vejle Kommune, fordi hun: ”Altid er klar til at hjælpe, yde støtte, give sparring og i det hele taget er der for sine kolleger”.

Danmarks mest engagerede kollega: Birgitte Rosenkjær Hansen, skolesekretær, Fortunaskolen, afdeling Bakkevej, Bramming, fordi hun: ”Er aktiv og engageret i sine omgivelser og bevidst om, hvad der rører sig på arbejdspladsen og en kollega der er med til at sikre, at der bliver skabt en god kultur”.

Danmarks mest ansvarlige kollega: Rasmus Vendelbo, pædagog, Møllehøjskolen, Viborg, fordi han: ”Tager ansvar for, at gruppen og teamet fungerer godt, så kerneopgaven løses. Og han er loyal over for og har forståelse for sine kolleger.

De øvrige finalister til titlen som Danmarks Bedste kollega var: Lone Milling, ergoterapeut i Svendborg Kommune; Tove Borup, sekretær hos CFU Nordjylland, Jette Larsen specialist hos Ballerup Kommune, Hanne Kondrup, laborant på Novo Nordisk, Karina Moulin Frederiksen pensionsspecialist hos Sampension, Michael Jensen vinmand hos Kvickly Helsingør, Anita Morthensen, HR-konsulent i Vejle Kommune.

Læs mere om Danmarks Bedste Kollega her


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk