HK.dk logo

Ulla gav politikerne en diagnose

16. november 2015  |  HK Stat  |  HK SKAT  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Medarbejdernes diagnose og kur til patienten Skat. Det var, hvad landsklubformand for HK SKAT Ulla Fabricius i torsdags havde med til politikerne i Folketingets skatteudvalg.

Hvad er årsag til Skats nuværende krise? Og hvad skal der til for at rette op? Det var blandt de spørgsmål, som Folketingets skatteudvalg torsdag den 12. november stillede på en særlig temadag om problemerne i Skat.

På mødet havde folketingspolitikerne bedt eksperter og medarbejdere komme med deres udlægning af problemerne, og landsklubformand for de cirka 1.500 medlemmer i HK SKAT, Ulla Fabricius, havde taget en lang liste med.

- Vi har generelt alt for få resurser. Digitaliseringen løser ikke alt – men de fejlslagne it-projekter sluger tid fra kerneopgaverne. Det betyder, at vi går glip af mange penge. Og vi har store nye opgaver foran os, der kommer til at koste mange penge og tid. Og allerede i 2017 skal vi spare igen. Det hænger ikke sammen, forklarede landsklubformanden.

- Der skal et langt større fokus på indtægter. I må ikke lade Finansministeriets fejlslagne udgiftsregime styre Skat, lød budskabet til politikerne.

Mødet kom dagen efter, at Statsrevisorerne endnu en gang kritiserede en række forhold på skatteområdet og udtalte skarp kritik af Skatteministeriets håndtering af problemerne.

- Vi havde en god dialog med politikerne, der havde mange spørgsmål og var meget interesserede i at høre sagen fra vores side, siger Ulla Fabricius.

Temamødet var lukket og kan derfor ikke ses på Folketingets hjemmeside, men du kan læse HK Stats input i Brev fra HK Stat til Folketingets skatteudvalg Lille pdf symbolPolitik Tillidsrepræsentant HK-medlemmer SKAT

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk