HK.dk logo

Fagetik, forandringer og forrygende foredrag

17. november 2015  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

125 tillidsvalgte fra HK Kommunal Sydjylland fik både underholdende input og gode værktøjer med hjem til arbejdspladserne efter to dages konference i Vingsted.Den gode arbejdsplads var i fokus på årets konference for tillidsvalgte i HK Kommunal Sydjylland.
Et emne, som havde lokket 125 tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter med til konferencen i Vingsted-centret i begyndelsen af november.

Konferencen blev skudt i gang klokken 17 med et forrygende foredrag af Lisbeth G. Pedersen over emnet: Arbejdsglæde og begejstring.
Et foredrag, der var provokerende, frækt og ikke mindst underholdende og med input til eftertanke. 

Emnet var det psykiske arbejdsmiljø, og hvad vi hver især kan gøre for at få skabt verdens bedste arbejdsplads.
Bestemt et foredrag, der efterlod tanker og ideer hos deltagerne til at arbejde videre med på deres arbejdspladser.


Robuste forandringer

Dag 2 begyndte med et oplæg om robuste forandringer ved Mads Kristoffer Lund fra BAR FOKA (BrancheArbejdsmiljøRådet for Finans/Offentlig Kontor & Administration).

Oplægget var med inddragelse af deltagerne, og Mads Kristoffer Lund præsenterede værktøjer til at få skabt robuste forandringer med fokus på trivsel på egne arbejdspladser. Et godt værktøj, når det eneste konstante på vores arbejdspladser er forandring.

Elin Jørgensen fra HK Kommunal fortsatte med oplæg om fagetik på det kommunale og regionale arbejdsmarked.
Arbejdet med fagetik er udarbejdet for at sætte fokus på medlemmernes arbejde med bl.a. sagsbehandling, administration, styring, rådgivning, forebyggelse og ledelse bygget på etisk forsvarlig praksis. 

Oplægget indeholdt ligeledes værktøjer til at få skabt dialog på vores arbejdspladser om de daglige dilemmaer, medlemmerne oplever ved at skulle arbejde efter gældende regler og love holdt op imod egne værdier.

Teater om den gode arbejdsplads

Dacapo teatret satte om eftermiddagen fokus på den gode arbejdsplads. Deres skuespil var udviklet på baggrund af modtagne dialogkort fra vores medlemmer. Godt 150 dialogkort med mange input om:

1. Hvad forstår du ved den gode arbejdsplads?
2. Hvad kan du selv gøre for at sikre et godt arbejdsmiljø?
3. Hvad kan HK gøre for dit arbejdsmiljø?

Også Dacapo Teatrets optræden blev gennemført ved inddragelse af deltagerne, så man kunne give input til eventuelle udfordringer eller dilemmaer.

Dialogen og formidling fra skuespillerne skulle udover god dialog ved bordene give viden til deltagerne - dels til brug i egen organisation og til brug for temadebat på HK Kommunals kongres den 1. februar 2016: Det gode arbejdsliv.

Kommunal Tillidsrepræsentant Arbejdsmiljørepræsentant

Vil du vide mere om HK Kommunal Sydjylland?


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk