HK.dk logo

Kommuner: Hellere små beløb end ingenting fra SKAT

17. november 2015  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

EFI-sammenbruddet har fået kommunerne til telefonerne. Ubetalte parkeringsgebyrer, manglende daginstitutionsbetalinger og lignende kommer tilbage i kommunekasserne.

Frederiksberg Kommune gør det. Kolding Kommune gør det. Og Aarhus Kommune gør det i stor stil: ringer borgerne op for at aftale betaling af det de skylder kommunen inden sagerne ryger videre til SKAT, der har suspenderet inddrivelsessystemet EFI.

- Vi fik kun små 100.000 kroner ind mod normalt over to millioner kroner i oktober. Derfor prøver vi at holde restancerne levende og være på forkant så meget som vi kan, siger vicekommunaldirektør i Frederiksberg Kommune, Bjørn Thomsen, til Danske Kommuner.


Positiv respons i Kolding

Kvinde ved computer

I Kolding ringer medarbejdere også op til skyldnerne for at lave aftaler om betaling, fortæller Michael Jakobsen, der er afdelingsleder i Kolding Kommunes opkrævningsafdeling.

- Vi har langt hen ad vejen fået overraskende positiv respons fra de borgere, vi har ringet til. Der kan være mange grunde til, at man ikke lige har fået betalt en regning - måske har man ikke lige set den i den digitale post. Det er selvfølgelig en manuel og mere tidskrævende proces, men det betyder, at vi i større udstrækning kan hente hjem på restancerne, siger han til Danske Kommuner.

Temadag i Opkrævningsnetværket

Er du interesseret i at diskutere opkrævningsopgaven og hvordan I håndterer det i din kommune, så tag med til Opkrævningsnetværkets temadag i Odense den 15. december.

Læs om arrangementet og tilmeld dig via Opkrævningsnetværket. (Linket er udløbet pr 15/1 2021)

Digitalisering Ydelse og borgerbetjening

Kom med til Temadag i odense den 15. december 2015


Meld dig til her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk