HK.dk logo

Mange har valgt at få tjekket lønseddel

17. november 2015  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK MidtVest har fået mange henvendelser fra medlemmer, der har ønsket at få tjekket deres lønseddel på mail, men en del er også mødt op til åbent hus.

Både mandag i uge 46 og 47 sad medarbejdere klar til at tjekke lønsedler på HK MidtVests kontorer i Holstebro, Herning og Viborg. Og torsdag i uge 45 og 46 var der i samarbejde med LO åbent i Fagforeningshuset i Skive.

Giver uddannelse højere løn

Tove Markvard Jensen får tjekket sin lønseddel hos faglig konsulent Karsten Christiansen, HK MidtVest.

Tove Markvard Jensen får tjekket sin lønseddel hos faglig konsulent Karsten Christiansen, HK MidtVest.

Ét af de medlemmer, der kiggede forbi kontoret i Viborg, var 56-årige Tove Markvard Jensen, der er lægesekretær på afdelingen for Kvindesygdomme og Fødsler på Regionshospitalet Viborg.
- Jeg læste en artikel i HK Kommunalbladet om en lægesekretær fra Hospitalsenheden Vest i Herning, der havde taget en kontoruddannelse. Den talte med i ancienniteten og gav hende en højere løn, da hun blev opmærksom på det. Og da jeg selv har anden uddannelse bag mig, ønsker jeg at vide, om det tæller med, fortalte hun.
Tove Markvard Jensen er oprindelig uddannet advokatsekretær og har arbejdet mange år i kontorbranchen, inden hun i slutningen af 1990’erne uddannede sig til lægesekretær, som hun siden har arbejdet som.
- Det kan være, at jeg er rigtigt indplaceret, men når nu, der er mulighed for et tjek af lønsedlen, tænkte jeg, at det ikke kunne skade, berettede hun.
Toves lønsedler er nu ved at blive undersøgt nærmere, og hun vil snart få svar fra HK MidtVest på, om alt er i orden, eller hun ud fra sin tidligere uddannelse og anciennitet skal have mere i løn.

Lønseddel svær at forstå

Også 64-årige Birgit Kvorning lagde vejen forbi Viborg-kontoret.
Hun er selvstændig keramiker og arbejder desuden 24 timer om ugen som kontorassistent hos Viborg Kommunes kultur- og fritidsforvaltning, og hun havde problemer med at forstå sin lønseddel.
- Jeg synes, det er svært at se, om jeg får betaling for det rigtige antal timer, fortalte hun.
Alt viste sig imidlertid at være i orden. En del af hendes timer var dog, når en uge går hen over et månedsskifte, delt op på to måneder, hvilket havde forvirret Birgit.
- Løntjek er et super tilbud. Jeg kunne også have ringet til lønafdelingen på min arbejdsplads, men tal kan være svære at forstå i telefonen. Så er det meget nemmere at få forklaret tallene ansigt til ansigt med en medarbejder fra HK, forklarede hun.
På de øvrige HK MidtVest-kontorer var der også medlemmer, der ønskede at få tjekket deres lønseddel.
De ville eksempelvis have tjekket, om de havde fået de rigtige beløb i forhold til overenskomsten (løn, tillæg, overarbejdsbetaling, stigning i anciennitet), og hvordan en lønseddel skal læses. Ferieloven blev også rundet.

Vil du også have tjek på din lønseddel?

Som medlem er du altid velkommen til at få tjekket din lønseddel. Du kan maile den til os på midtvest@hk.dk

Du er også meget velkommen til at maile eller ringe på tlf: 7011 4545 og aftale en tid med en af vores faglige medarbejdere indenfor netop dit arbejdsområde.

Løn HK-medlemmer

køb billetter med  Kulturciklen online via hk.dk


Find vores åbningstider og adresser


Find HK MidtVest

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk