HK.dk logo

Skarp kritik af selvbetjeningsløsninger

17. november 2015  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Rigsrevisionen kritiserer en række af de virksomhedsrettede selvbetjeningsløsninger for slet ikke at være brugervenlige.

Rigsrevisionen har undersøgt brugervenligheden af ni digitale selvbetjeningsløsninger, der retter sig mod virksomheder. Og resultatet falder ikke heldigt ud, mildt sagt.

Undersøgelsen viser nemlig, at ingen af de undersøgte digitale selvbetjeningsløsninger for virksomhederne er tilstrækkeligt brugervenlige fra start til slut.

Ligesom der kun i meget begrænset omfang er sikret brugervenlig sammenhæng mellem de digitale selvbetjeningsløsninger på tværs af myndighedsområder.

De løsninger, som er blevet testet er fx; ”Opret medarbejder i eIndkomst”, ”Opsæt Digital post”, ”Giv fuldmagt i en byggesag”, ”Bestil NemID”

Rammer firmaer uden administrativt personale

- Det er meget utilfredsstillende, lyder det fra statens revision.

Undersøgelsen har nemlig haft fokus på de mindre virksomheder med færre end 10 medarbejdere, hvor man typisk ikke har ansat personale med administrativ uddannelse.

Disse virksomheder udgør i øvrigt mere end 80 procent af Danmarks virksomheder.

Styrelsen skal lave nye testmetoder

Statsrevisorerne understreger, at når det offentlige stiller krav om, at brugerne skal anvende digitale løsninger, er det afgørende, at løsningerne er brugerven¬lige – også for ikke-professionelle.

Digitaliseringsstyrelsen har nu lovet at udarbejde test, som ser på brugervenligheden af en given løsning fra start til slut.


Digitalisering Ydelse og borgerbetjening HR, økonomi, it og stab

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk