HK.dk logo

Et godt netværk kendes på fagligheden

18. november 2015  |  IMI  |  Rani Bech Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Netværk er ikke bare netværk. Det er bedst, når der er mulighed for at sparre med nogen, der ved, hvad man taler om, og sidder med de samme opgaver som en selv.

 


Netværk organsiering

Tegning: Frits Ahlefeldt

På uddannelsen som netværksfacilitator er kursusdeltagerne nået til at etablere deres egne netværk. En af facilitatorerne er Dennis Sørensen, der er it-indkøber hos JP/Politikens hus.

Han har brugt netværk gennem hele sin tid inden for it-branchen.

- Jeg fik mit nuværende job gennem mit netværk. Det var en tidligere kollega, der sørgede for, at jeg kom til samtale dengang for fem år siden. Siden hen har jeg været inviteret til at være med i nogle professionelle netværk, som var vanvittigt dyre, siger Dennis Sørensen.

De netværk var ikke rigtig noget for ham.

- De gav ikke rigtig noget afkast. Der var ikke mange deltagere, der havde noget at byde ind med. Et brugbart netværk skal være bundet op på en fælles faglighed. Så kan det noget andet og mere end et professionelt indtægtsbaseret netværk kan tilbyde, siger han.

Erfaringer og forhandlingsteknikker

Så da det blev muligt at få en uddannelse som netværksfacilitator i HK it, medie & industri Hovedstaden og dermed også starte sit eget netværk op, var det en oplagt mulighed for Dennis Sørensen.

- Jeg tænkte, at det ville være rart at lave sådan et netværk her, hvor prisen ikke afholder de rette deltagere fra at være med. Det skal handle om at vende problemstillinger i et fortroligt rum med kolleger inden for samme fagområde, siger han.

Det kan være svært at gøre på en stor arbejdsplads, fordi mange it-indkøbere ofte er alene om opgaverne.

- Vi sidder ofte med ret store budgetter og skal forhandle it- og tele-kontrakter. Det er et specialiseret område, så det giver mest mening at sparre med nogen, som selv har erfaring med det. Så kan man tale om, hvordan man angreb den og den opgave, diskutere forhandlingsteknikker og erfaringer med forskellige produkter, siger Dennis Sørensen.  

Den 23. november afholdes det første møde i det nye netværk for it-indkøbere. Det er åbent for alle interesserede, som kan tilmelde sig her.

Der er også stadig mulighed for at komme med til møde i nogle af vores andre netværk – eksempelvis et netværk for markedsføringsnørder, freelance-grafikere eller HR-medarbejdere. Dem finder du her.

Fag og Fremtid Arrangementer Karriere Karriereudvikling Kompetencer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk