HK.dk logo

HK: Jobcentrenes vilkår er også ministerens ansvar

18. november 2015  |  HK Kommunal  |  Lars Brandstrup Nielsen |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Folketinget bør som beskæftigelsespolitikkens arkitekter påtage sig et medansvar for dårligt arbejdsmiljø på jobcentrene, mener HK Kommunal, der dermed er direkte uenig med beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

 - Det er arbejdsgiverens ansvar at sørge for et sikkert og sundt arbejdsmiljø på virksomhederne. I forhold til jobcentrene er det således kommunernes ansvar. Sådan lyder det ifølge Avisen.dk fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) på Enhedslistens udvalgsspørgsmål om, hvordan ministeren vil løse problemerne med dårligt arbejdsmiljø på jobcentrene.


Lovændringer har sin pris

Men det er for let for ministeren at give ’aben’ videre til kommunerne, mener HK Kommunals formand for beskæftigelsesområdet Ilse Asmussen. Hun henviser til, at beskæftigelsesområdet har været underlagt den ene gennemgribende reform efter den anden de seneste mange år.

- Det er naturligvis rigtigt, at den enkelte kommune har ansvaret for, at arbejdsmiljøet er i orden. Men når det så er sagt, så burde ministeren erkende, at de utroligt mange lovændringer, som vi har været udsat for, har sin pris, siger Ilse Asmussen, der til hverdag arbejder som virksomhedskonsulent på Lejre jobcenter.

Bristepunktet er nået

Ilse Asmussen peger på, at jobcentrene aldrig når at implementere den ene reform, før den anden er på vej.

- Og hver gang sker det i huj og hast, så IT-systemer, blanketter og arbejdsfordeling ikke er på plads. Vi har nået bristepunktet, mener Ilse Asmussen, der opfordrer Christiansborg-politikerne til at give beskæftigelsesområdet ro.


Social og beskæftigelse

Vi har stærke faglige netværk

Vi har stærke faglige netværk


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk