HK.dk logo

Hospital udskriver 84 bøder for udeblivelser

19. november 2015  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Som led i en forsøgsordning udskriver hospitalsafdelinger i Region Midtjylland bøder, hvis patienter udebliver fra aftaler.

Udebliver patienter fra en aftale med Regionshospitalet i Viborg, får de en bøde på 250 kroner. Indtil nu har Regionshospitalet i Viborg udskrevet 84 bøder for udeblivelser. Forsøget er aftalt mellem Danske Regioner og den tidligere regering, og Region Midtjylland står for den praktiske udførelse, skriver Dknyt.

Forsøgsordningen trådte i kraft i april på regionshospitalets Ortopædkirurgiske Ambulatorium, og nu er den udvidet til endnu en afdeling i regionen, Diagnostisk Center i Silkeborg.

27 bøder trukket tilbage

84 bøder er blevet udskrevet, hvoraf 27 er trukket tilbage igen, da patienterne havde gode undskyldninger for ikke at dukke op. Blandt andet havde flere patienter under 18 år ikke fået besked om deres tid, da brevet var havnet i forældrenes e-boks.

- Udeblivelser har i løbet af de seneste år været et voksende problem. I nogle tilfælde bliver patienter væk fra komplicerede undersøgelser, for eksempel en MR-undersøgelse, hvor det ikke er muligt med kort varsel at indkalde en anden patient, siger Lars Dahl Pedersen, hospitalsdirektør på Hospitalsenhed Midt til Ritzau.

Forsøget blev iværksat efter flere års tilløb, hvor skiftende regeringer har efterlyst, at regionerne skulle afprøve metoder til at få flere til at møde til den aftalte tid.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk