HK.dk logo

Nu fyrer Post Danmark: Sender danske jobs til Indien

19. november 2015  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kun indgriben fra den ansvarlige minister, Hans Christian Schmidt (V), kan redde jobbene, mener fællestillidsrepræsentant

Post Danmark har for nylig uddelt fyresedler til knap 50 medarbejdere, hvis job i stedet sendes til Indien. Det er medarbejdere i postens regnskabscentre i henholdsvis Fredericia og København, som nu mister deres arbejde, fordi det statsejede Post Danmark sender arbejdspladserne halvvejs rundt om jorden.

Efter forhandlinger med HK Post og Kommunikation er det aftalt, at de opsagte medarbejderes kontrakter udløber med udgangen af november 2016. Samtidig får de outplacementforløb, og som noget ekstraordinært vil Post Danmark annoncere i lokale medier for at finde nye jobs til de fyrede.

- Det er vi efter omstændighederne tilfredse med, men så hellere at udflytningen af jobs til Indien blev droppet helt, siger Eigil Johannesen, fællestillidsrepræsentant for HK’erne i Post Danmark.

Statsejede arbejdspladser sendes til Indien
Den danske stat ejer nemlig - sammen med den svenske stat - PostNord AB, der igen ejer Post Danmark A/S, hvor medarbejderne formelt er ansat. Derfor er det helt grotesk, at transportminister Hans Christian Schmidt (V), der også er postens minister, bare ser igennem fingre med, at virksomheden sender skatteyderes job ud af landet, mener Eigil Johannesen.

- Isoleret set kan inderne måske løse opgaven billigere, men for den danske stat er det da at skyde sig selv i foden, når et statsejet selskab fyrer skatteydere i Danmark og dermed sender folk på dagpenge, mens deres arbejdspladser sendes til Indien. Det er jo en ren Molbohistorie, siger han.

Ministeren har ingen holdning til sagen
Transportminister Hans Christian Schmidt har i et svar til Folketinget oplyst, at han ikke har nogen holdning til sagen, fordi det er en ledelsesbeslutning i virksomheden.

Fællestillidsrepræsentanten frygter, at hvis Post Danmark slipper godt fra at sende jobs ud af landet, så vil andre statsejede firmaer følge efter.

- Derfor bør Hans Christian Schmidt som ansvarlig minister med det samme sætte en afskrækkende stopper for postens udflytningsfinte, siger Eigil Johannesen.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk