HK.dk logo

Skæv finanslov uden visioner for fremtiden

19. november 2015  |  HK Privat  |  HK Kommunal  |  HK Handel  |  HK Stat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det er en finanslov uden visioner for vækst og med knive, der skærer dybt i velfærden. Skæv og kortsigtet, kalder HK-formand Kim Simonsen finansloven for 2016

Der bliver skåret i velfærden gennem de kommunale budgetter. Og der skal spares på uddannelse og forskning.

Til gengæld vil bilejere få billigere registreringsafgift og husejere vil få fastfrosset grundskylden.

Det får HK-formand Kim Simonsen til at kalde Finansloven for 2016 for ”pivskæv” og ”visionsløs”.

- Regeringen brænder en oplagt chance her. Den havde alle muligheder for at skabe vækst og fremgang, men i stedet vælger den helt kortsigtet at give flere penge til dem, der i forvejen har. Og pengene tages fra vores fælles velfærd, fra uddannelse og fra forskning, siger Kim Simonsen.

HK-formanden er især ”helt uforstående” overfor, at der skal spares på investeringer i fremtiden - uddannelse og forskning.

- Uddannelse og forskning er det absolut dummeste sted at spare. Det er dét, Danmark skal leve af i fremtiden. Det er dér, væksten skal komme fra. Der er altså ikke meget vækst i, at de mest velstillede kan købe en ekstra Alfa Romeo, siger han.

Samtidig tager han skarp afstand fra det såkaldte ”omprioriteringsbidrag”, hvor kommuner og staten skal spare en til to procent årligt de kommende tre år.

- Kommunerne har allerede skåret dybt. Skærer vi dybere endnu, går det ud over kernevelfærden. Det offentlige og privat er hinandens forudsætninger, og når man skærer i de offentlige budgetter, vil det også gå ud over væksten i den private sektor, siger Kim Simonsen. Og tilføjer:

- Set i det lys, er det helt uforståeligt, at der i Finansloven mangler en løsning på underbemandingsproblemerne i SKAT. Her hænger i hvert fald én frugt meget lavt: Hvis vi ansætter flere i SKAT, så kan vi inddrive de penge, der unddrages.


Pressemeddelelse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk