HK.dk logo

Positivt at planloven stadig sikrer butiksliv i mindre byer

23. november 2015 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Regeringens udspil til en lempelse af
detailhandelsbestemmelserne i planloven er fornuftige, mener HK Handel. 

- Det er vigtigt, at man ikke åbner op for hypermarkeder og store dagligvarebutikker overalt. Derfor er det fornuftigt alene at hæve størrelsesgrænserne uden af fjerne restriktionerne totalt, og det er positivt, at regeringen vil følge op med årlige redegørelser og overvågning af udviklingen i detailhandlen siger formand for HK Handel, Per Tønnesen.

- Vi er dog ikke enige i, at man skal åbne fuldstændig op for udvalgsvarebutikker uden for byerne uden en grænse for størrelsen. Vi er bekymrede for, at en række af de gode faglærte job i de små specialvarebutikker forsvinder, og derfor håber vi, at man i forhandlingerne kommer frem til at beholde grænsen på 2.000 m2 for udvalgsvarebutikker uden for byerne, men fjerner restriktionerne inde i byerne, siger Per Tønnesen.

HK Handel er imod en komplet liberalisering af planloven, da de store dagligvarebutikker som eksempelvis Bilka trækker handel fra de små butikker i bymidterne. Samtidig er det i høj grad de små butikker der står for uddannelsen og jobskabelsen for faglærte i detailhandlen. 71,3 procent af alle elevaftaler ligger i de små butikker. 

- De store butikker tager færre elever og ansætter primært unge studerende, der bare skal tjene til lommepengene. Hvis man politisk sætter en udvikling i gang, der i høj grad favoriserer store butikker og hypermarkeder, vil man ødelægge uddannelsesmulighederne for de tusinder af unge, der hvert år søger praktikpladser i detailhandlen. Samtidig vil det betyde færre jobs til faglærte, der skal leve af deres arbejde i detailhandlen. Derfor er det vigtigt, at man fastholder detailhandelsbestemmelser i planloven, siger Per Tønnesen.

Yderligere information:

Formand for HK Handel, Per Tønnesen: 40 17 48 01


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk