HK.dk logo

Pris til TR for voldsforebyggende indsats

25. november 2015  |  HK Stat  |  HK SKAT  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Tillidsrepræsentant i Skat Vibeke Varnes modtager FIU-Ligestillings pris for at have været med til at forebygge vold i nære relationer.Vibeke Varnes

Vibeke Varnes (forrest) fik overrakt FIU-Ligestillings TR-pris af forbundssekretær i Serviceforbundet Heidi Søsted. Foto: Joan Dall

Hvert år uddeler FIU-Ligestilling en pris til en tillidsvalgt, som har gjort en indsats på arbejdspladsen for at forebygge vold i nære relationer såsom partnervold og kønsbestemt vold. Denne gang går prisen til Vibeke Varnes fra Skat, som har fået indføjet i Skats personalepolitik om vold, at det også gælder vold uden for arbejdspladsen og efter normal arbejdstid. 

Prisen blev uddelt på konferencen ’Arbejdspladsens muligheder for at forebygge kønsbestemt vold’, som blev afholdt 25. november hos 3F i København.

- At forebygge vold er ikke let, fordi det er så tabubelagt. Netop derfor er det vigtigt, at vi ser det som et fælles ansvar og handler derfra, hvor vi hver især kan, sagde forbundssekretær i Serviceforbundet Heidi Søsted i sit oplæg til prisuddelingen og fremhævede de tillidsvalgte som dem, der har en særlig platform for at handle. 

- Det er vigtigt at huske at få et indspark med, når vi er der, hvor politikkerne bliver udformet. Så kan vi flytte noget, lød det fra den glade prismodtager Vibeke Varnes. 

Prisen er en keramikfigur af en kvinde med røde sko – i en position parat til at løbe.

Uddrag fra personalepolitikken: "Vold, trusler og chikane"

I SKAT accepterer vi ikke vold, trusler om vold eller chikane fra hverken interne eller eksterne parter. Det gælder både i arbejdstiden og arbejdsrelateret vold, trusler og chikane uden for normal arbejdstid. 
SKAT skal være en arbejdsplads, hvor medarbejderne kan føle sig trygge, hvor vi har rammer, der gør, at der kan tales åbent om vold og trusler, og hvor den enkelte altid ved, hvor der er støtte og hjælp at hente. Anmeldelser af vold, trusler og chikane fra medarbejdere og ledere tages alvorligt. 
Forebyggelse af vold og trusler er et fælles ansvar for ledere og medarbejdere. Vi tager forebyggelsen alvorlig og handler på opståede situationer. Alle medarbejdere og ledere skal have kendskab til, hvordan man skal forholde sig i forbindelse med vold og trusler. Medarbejdere, der har været udsat for vold eller trusler, tilbydes krisehjælp via ”Personalerådgivningen”.
På Arbejdsmiljøorganisationens SharePoint findes materiale, der beskriver, hvordan man forebygger vold, hvad man gør, hvis der opstår episoder med vold og trusler, og hvordan man følger op på episoderne.

Tillidsrepræsentant Ligestilling Vold og trusler

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk