HK.dk logo

Aalborg Kommune modtager pris for ”Årets digitale initiativ”

26. november 2015  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Projektet ”PC-hjælp til ældre borgere – generationer mødes” i Aalborg Kommune har netop vundet prisen for Årets digitale initiativ.

Ti forskellige kommuner var nomineret til Digitaliseringsstyrelsens pris ”Årets digitale initiativ, men Aalborg Kommune løb af med prisen for deres projekt med at hjælpe ældre borgere med digital post.

- Mange af byens ældre havde brug for hjælp til Digital Post og selvbetjening. Samtidig havde unge, der læser til it-supportere ved Tech College i Aalborg, svært ved at finde praktikplads eller få stillet relevante arbejdsopgaver i skolepraktikken. Derfor fandt Aalborg Kommune på at lade generationerne mødes og på den måde slå to fluer med et smæk. Det har resulteret i, at flere ældre er blevet trygge ved den digitale kommunikation med det offentlige, og at de unge på it-supporter uddannelsen løser meningsfulde opgaver under deres skolepraktik, lyder det i Digitaliseringsstyrelsens begrundelse.

Mange gode initiativer

I alt var 20 projekter fra hele landet nomineret til priser i tre forskellige kategorier, der udover ”Årets digitale initiativ” også talte ”Årets frivillige digitale initiativ” og ”Årets omlægning af post.

”En jury har fundet de tre vindere. Direktør for Digitaliseringsstyrelsen, Lars Frelle-Petersen, har fulgt forløbet tæt:

- Vi har været glade for at se de mange gode eksempler på digitale initiativer, der bliver sat i søen rundt om i landet. De 20 nominerede var alle stærke eksempler, men juryen vurderede alligevel, at de tre vindere skilte sig lidt ud i forhold til resultater og originalitet,” siger Lars Frelle-Petersen og fortsætter:

”Den indsats, der foregår ude i landet blandt myndigheder og frivillige organisationer, er helt afgørende, hvis Danmark skal lykkes med digitaliseringen. Det kan godt være, at det er computere, som styrer de digitale systemer, men det er jo mennesker, der skal bruge dem. Derfor vil vi gerne hædre dem, som hver dag gør en forskel for borgerne og hjælper dem i mødet med det digitale. Håbet er selvfølgelig, at andre organisationer kan lære af de gode eksempler.”


Digitalisering

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk