HK.dk logo

Lægesekretæruddannelsen bliver løftet

26. november 2015  |  DL  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Kommunal og Danske Lægesekretærer er i samarbejde med Danske Regioner blevet enige om at løfte lægesekretæruddannelsen fra en erhvervsuddannelse til en kort videregående uddannelse. ”Ét stort skridt for vores fag”, kalder formanden for Danske Lægesekretærer det.

HK Kommunal og Danske lægesekretærer har gennem flere år arbejdet for at løfte lægesekretæruddannelsen til et højere niveau. Efter et møde med HK Kommunals formand, Bodil Otto, formand for Danske Lægesekretærer, Soile Friis, og formand for Danske Regioner, Bent Hansen, er det blevet aftalt, at HK kommunal og Danske lægesekretærer i samarbejde vil lave et forslag til en ny lægesekretæruddannelse. Forslaget tager udgangspunkt i, at uddannelsen skal løftes fra en erhvervsuddannelse til en kort videregående uddannelse.


- Det er et stort skridt for vores fag, og jeg er meget glad over, at arbejdet nu kan fortsætte. Med den rivende udvikling Sundhedsvæsenet er i, er det både nødvendigt og vigtigt med en udvikling af vores uddannelse til et højere niveau, siger formand for Danske Lægesekretærer, Soile Friis og fortsætter:

Ansvar for patienterne

- Der stilles store krav til medarbejderne, og vi skal sikre gode og trygge patientforløb. Derfor er vores fornemmeste opgave at bidrage med de rette kompetencer inden for klinisk administration. Vi skal tage ansvar for patienterne og guide dem effektivt og sikkert gennem hele deres patientforløb. Det vil en lægesekretæruddannelse som kortere videregående uddannelse kunne bidrage til, forklarer hun.

Bindeled i et moderne sundhedsvæsen

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen ser flere perspektiver i en ny lægesekretæruddannelse: - Når vi gerne vil give uddannelsen et løft, så er det et udtryk for den væsentlige rolle, vi mener lægesekretærerne har – og får - som bindeled i et moderne sundhedsvæsen, siger han. Bent Hansen peger på, at koordination bliver et af omdrejningspunkterne for at sikre et sundhedsvæsen, hvor sammenhæng og et godt flow i patientforløbene kommer mere og mere i fokus.

Soile Friis glæder sig over, at Danske Regioner også ser behovet for en udvikling af uddannelsen og anerkender, at det er vigtigt at klinisk administration går hånd i hånd med klinisk arbejde. - Jeg er helt sikker på, at den nye uddannelse kommer til at gavne patienterne. Nu glæder vi os bare til at komme i gang med arbejdet og se på, hvad uddannelsen skal indeholde, og hvordan der også sikres kompetenceudvikling for allerede uddannede lægesekretærer, siger Soile Friis.

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk