firebrand

At det bliver sværere og sværere for arbejdsgivere at finde IT-medarbejdere med de rigtige faglige kompetencer er et problem, mange kan nikke genkendende til i IT-branchen.

Ifølge Dansk Industris branchefællesskab ITEK havde godt 40 procent af IT-virksomhederne i 2014 problemer med at rekruttere medarbejdere med de rigtige kompetencer. Og dette problem forsøger både offentlige myndigheder og virksomheder som for eksempel Firebrand Training at løse med Firebrand Academy.

”Vores Academy har til formål at bøde på den mangel på fagligt uddannet arbejdskraft i IT-branchen. Vi kan se, at det bliver sværere og sværere for IT-virksomheder at få medarbejdere med de rigtige kompetencer. Konsekvensen er, at man stjæler medarbejdere fra hinanden. Og lønningerne stiger og stiger,” siger Rickard Hagenstam fra Firebrand Training.

HENTER KANDIDATERNE DIREKTE

Så i stedet for at koncentrere sig om at udbyde undervisning, der leder hen mod certificering, har Firebrand Training også bevæget sig ind på et nyt marked, nemlig rekruttering og undervisning af akademikere til konkrete IT-jobs.

”Vi rekrutterer kandidaterne for arbejdsgiverne, hvorefter vi tager dem igennem et længere forløb på fire måneder, som veksler mellem praktisk arbejde i deres virksomheder samt uddannelse og certificering på vores nordiske kursuscenter. Vores normale uddannelsesforløb ligger på mellem en og to uger,” siger Rickard Hagenstam.

I midten af oktober begyndte det tredje hold af kandidater, der er begyndt på et lavere fagligt niveau end de ”normale” kursister. Men ellers følger Academy-kursisterne den samme systematik som de kurser og certificeringer, Firebrand Training normalt udbyder.

En af de firmaer, der har benyttet sig af Firebrand Academy, er IT-virksomheden Telebilling. Samarbejdet er først begyndt i august 2015, oplyser Bettina Bekke HR-chef i Telebilling, men de første tilbagemeldinger har været meget positive.

”Når man ansætter så mange, som vi gør for øjeblikket, var Firebrand Academy en mulighed for at få uddannet de nye folk i Microsoft Dynamix NAV, som vores produkt er baseret på, samtidig med at de også bliver uddannet i konsulentrollen. Det er vigtigt, at folk både kan udvikle og være i dialog med kunder,” siger Bettina Bekke.

KAMP OM TALENTERNE

Samarbejdet har været så positivt, at Telebilling sender et nyt hold nye folk på Firebrand Academy med start den 1. december 2015.

”Vi tror på projektet, selv om vi endnu ikke kan vurdere effekten af det. Jeg synes, at konceptet fungerer godt i forhold til vores behov, hvor vi sammen med Firebrand Academy er med til at rekruttere de nye medarbejdere,” siger Bettina Bekke.

Ifølge hende finder Firebrand Academy en del af de egnede kandidater, som bliver sendt videre til Telebilling, der foretager den endelige udvælgelse af de kandidater, der skal på uddannelse på Firebrand Trainings nordiske kursuscenter på Sundsgården Folkhögskola uden for den svenske by Helsingborg. Telebilling har samtidig lagt vægt på, at Firebrand Training markedsføre sig som Microsoft Learning Partner.

”Og det er jo en meget brugt teknologi, som er attraktiv for dem, der gerne vil arbejde med IT. Der er jo kamp om de unge talenter, så man skal også kunne tilbyde dem et attraktivt forløb,” siger Bettina Bekke.

 

FAKTA: PRIS IKKE OPLYST

Firebrand Training ønsker ikke at give priseksempler for de undervisningsforløb med certificeringer, fordi disse adskiller så meget fra andre tilbud i markedet, at det ikke vil være retvisende, lyder det fra Maria Forsberg, marketingkoordinator i Firebrand Training.

 

FAKTA: DE 10 MEST POPULÆRE IT-CERTIFICERINGSKURSER IFØLGE FIREBRAND TRAINING

\ Microsoft Dynamics CRM Online 2015
\ Cisco CCNA
\ EC-Council Certified Ethical Hacker CEH
\ (ISC)2 CISSP
\ Microsoft Dynamics AX 2012 R3 Trade & Logistics
\ Microsoft MCSA Windows Server 2012 R2
\ PRINCE2® Foundation & Practitioner
\ PMI Project Management Professional (PMP®)
\ The Open Group TOGAF® 9.1
\ Six Sigma Green Belt