HK.dk logo

Et pust for det gode samarbejde

30. november 2015  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nedbryd grænserne og få gang i det gode samarbejde. Kurset D’batter satte HK’ere stævne med medlemmer af Dansk Metal og 3F. Og med et ordentligt pust i ballonen, fik samarbejdet en flyvende start.

 

Samarbejde på tværs af fagforbund

Henrik Lorentzen puster for det gode samarbejde på tværs af fagforbund.

 

Det er så let at sætte hinanden i bås. Og endnu lettere at ”nøjes” med at tale med de kollegaer, man kender og arbejder tæt sammen med. Men hvad sker der, hvis man spørger ”de andre”, hvordan de egentlig går og har det?

På kurset D’batter, gik deltagerne på jagt efter svaret.

- De skal lære at samarbejde på tværs. For hvad hjælper det at HK’erne er gode til samarbejde, hvis de ikke forstår deres kollegaer fra andre fagforbund, spørger faglig konsulent Stine Skogberg.

Kursisterne var tillidsrepræsentanter for HK, Dansk Metal og 3F.

- Jeg har fået øjnene op for, at vi jo ofte har de samme problemstillinger på en arbejdsplads, uanset om man er på et lager eller et kontor, som jeg selv. Og ”de andre” har gjort sig nogle erfaringer, som jeg jo kan bruge i mit arbejde, siger Lena Sørensen, der er tillidsrepræsentant for HK’erne hos Aktieselskabet Carl Christensen.


Giver en anden forståelse

På kurset skal deltagerne gennemgå – i hvert fald for nogle – alternative øvelser. En af dem er at puste en rød og en blå ballon op.

- Vi starter med den røde. Pust, hvis I er enige i de udsagn, jeg nu kommer med, lyder det fra faglig konsulent Lone Degn.

Og der pustes. Især i den røde ballon. Rød er farven for den type mennesker, der altid har et rodet skrivebord, springer frem og tilbage mellem opgaverne og smider dagsordenen væk, for ”vi tager tingene som de kommer”.

Få har pustet mest luft i den blå. Det er typen, der ikke bryder som om rod, altid har styr på tingene og har sat arbejdsdagen i system.

Rundt om i lokalet, er der nogen, der begynder at grine. Et par navne bliver nævnt.

- Ja, lyder det fra Lone Degn, vi kan alle pege på kollegaer, der enten er det ene eller det andet. Men husk på, at de andres styrke, er manglerne hos os selv. Tør vi erkende det og samarbejde, så kan vi nå meget langt, siger hun.

Det har flere af kursisterne allerede mærket i deres hverdag.

- På Elopak, som jeg kommer fra, har vi et rigtig godt samarbejde på tværs. For eksempel med lønforhandlinger og arbejdsmiljøudvalg. Et bredt samarbejde, som vi helt klart høster frugterne af, fortæller Henrik Lorentzen, der er tillidsrepræsentant for Dansk Metal.

Se video

Sammen er du stærkere Tillidsrepræsentant

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk