HK.dk logo

Send besked til forfatter


Annuller

Smurfit Kappa i Polen klar til at forhandle

30. november 2015  |  HK/It, Medie & Kommunikation Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter længere tids undvigen og tovtrækkeri har ledelsen på Smurfit Kappa i Polen meldt ud, at man er klar til aftale en køreplan for forhandling af en overenskomst på virksomheden.

Demonstration foran virksomheden, sms’er og mails fra kolleger i andre lande er nogle af de midler, som UNI Europa Graphical & Packing har brug for at få ledelsen i Smurfit Kappa i Polen i tale.

Nu er virksomheden gået med at aftale en køreplan for overenskomstforhandlinger med KRZZP-PL, som er den polske fagforening for grafiske arbejdere.

Anita Reinhardt, faglig sekretær i HK/Privat, er ikke i tvivl om, at både sms’erne, som blev sendt fra de delegerede på  UNI- Graphical & Packaging Verdens- og Europakonference i juni måned samt de andre tiltag lagde pres på ledelsen i Smurfit Kappa.

Bl.a. en demonstration i midten af oktober, hvor Simon Dubbins, formand for UNI, og formanden for det polske forbund Rafal Tomasiak gik ind på virksomheden for at overrække et protest-brev havde en stor virkning.

Simon Dubbins sagde om aktionen: ”Det er et historisk øjeblik for solidariteten i den europæiske fagbevægelse og det er stort at være en del af denne dags aktion.”

I brevet protesterede man over, at ledelsen havde stillet helt urimelige krav til en eventuel forhandling. Bl.a. måtte fagforeningen ikke søge eksperthjælp under forhandlingerne, ligesom de blev pålagt tavshedspligt.

Ny aktion planlagt
Og det vedholdende pres virkede. Den 9. november 2015 kunne UNI meddele, at der samme dag var aftalt møde med ZZP for at fastlægge forhandlingsdatoer med henblik på at indgå en kollektiv overenskomst for alle Smurfit Kappas emballagevirksomheder i Polen.

En meddelelse, som også vakte glæde i Danmark.

I en mail skriver Simon Tøgern, formand for HK/Privat: ”Dette er fantastiske nyheder. Tillykke til alle, der har været involveret i det hårde arbejde med at nå hertil. Vi ved alle, hvor svært det er at organisere under disse betingelser.”

Ledelsens positive udmelding kommer dog ikke til at sætte en stopper for den faglige aktivitet omkring Smurfit Kappa i Polen.

Den 14. december 2015 mødes tillidsrepræsentanter fra alle Smurfit Kappas virksomheder i Europa og repræsentanter for fagforeninger og organisationer til endnu en aktion i Warszawa.

Her vil de vise, at de holder fast, indtil overenskomsten er på plads.

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk