HK.dk logo

Udliciteret opgave øger kommunernes egne priser

30. november 2015  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Jo større en andel af modtagerne af praktisk hjælp, der vælger en privat leverandør, jo dyrere er det for kommunen selv at levere den tilsvarende ydelse, viser en analyse fra KORA.

Har udlicitering en økonomisk gavnlig effekt?

Det spørgsmål diskuteres løbende og hidsigt, og nu kommer KORA (Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning) med en analyse, der viser en temmelig overraskende sammenhæng.

Jo mere af et område, der er klares af private hænder, desto mere stiger kommunens egne priser for at udføre de samme opgaver.

Kommunens timepriser stiger

Kora har i sin analyse set på timepriser for at udført blandt andet praktisk hjemmehjælp.

Og konklusionen er klar:

Jo større en andel af modtagerne af praktisk hjælp, der vælger en privat leverandør, jo dyrere er det for kommunen selv at levere den tilsvarende ydelse.

Fra 2008 til 2013 er andelen af borgere, der får privat praktisk hjælp steget fra cirka 30 procent til nu 46 procent – altså 16 procentpoint.

I tal og konkrete procenter viser analysen, at en forøgelse af den private markedsandel med fem procentpoint øger de kommunale timepriser med 4,3 kroner i faste 2013-priser.


HR, økonomi, it og stab

Har du også læst...


HK: Regionsaftale presser sygehuspersonalet

10. juni 2021  | HK Kommunal  | DL

Regeringens økonomiaftale med Danske Regioner er så smal, at den ikke imødekommer behovet for et tidssvarende sundhedsvæsen, mener HK Kommunal, der forudser, at hospitalspersonalet bliver fastholdt i et urimeligt arbejdspres.


Anette har arbejdet i fronten under corona

09. juni 2021  | HK Kommunal

Mens hele Danmark blev sendt hjem, skulle den administrative medarbejder Anette Lemberg stadig holde rusmiddelcentret for børn og unge i Odense Kommune i omdrejninger.


HK: Kommuneaftale betyder tab af velfærd

09. juni 2021  | HK Kommunal

Regeringens økonomiaftale med KL imødekommer kun delvist behovet for borgernær velfærd i 2021, vurderer HK Kommunal, der advarer mod, at forbedringer bliver finansieret ved, at de ansatte presses yderligere.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk