HK.dk logo

Send besked til forfatter


Annuller

Efter 28 år flytter Tinas job. Tina bliver

01. december 2015  |  HK Stat  | 

Tina Ankestyrelsen

Tina Dahrup Razali har hele sit liv og netværk i København. Derfor har hun valgt ikke at flytte med, når hendes job i Ankestyrelsen flytter til Nordjylland. Foto: Mikkel Østergaard. 

Efter 28 år i Ankestyrelsen fik Tina Dahrup Razali for nyligt endelig besked om, at hendes job flytter til Aalborg. For mig er det ikke en mulighed at rykke hele mit liv derop, så nu skal jeg tænke mig grundigt om, siger hun.

-Jeg blev fyret af Lars Løkke. Det er da ikke alle, der kan sige, at de blev fyret af statsministeren! Sådan siger Tina Dahrup Razali, der var en af de 52 medarbejdere i Ankestyrelsen, der for nyligt fik endelig besked om, at hendes job flytter til Aalborg. Hun bor selv på Østerbro i København, og for hende er det ikke en mulighed at flytte med til Nordjylland.

- Jeg har hele mit liv og mit netværk her i København. Og mine gamle forældre bor her. Hvordan skulle jeg tage hånd om dem? Jeg synes, det er en arrogant holdning at sige, at de statsansatte bare må flytte med. For de fleste af os er det jo ikke en reel mulighed, siger Tina.

Og hun kender udmærket byen, der nu tager i mod hendes job. Hun har til daglig et tæt samarbejde med Ankestyrelsens afdeling på Nytorv i Aalborg, hvor hendes chef også er placeret.

- Jeg er meget glad for mine kolleger både i Aalborg og København, og jeg kommer til at savne dem. Hvis vi kunne mødes i Odense, ville jeg nok pendle, men Aalborg er for langt. Og man ved jo heller ikke, om der så kommer en fyringsrunde, eller de flytter rundt igen om et år, så man står i samme situation igen. 

Hun kan godt forstå, at staten skal placere flere arbejdspladser rundt om i landet, men forstår ikke, at det skal ske så hurtigt og på en måde, der rammer så mange nuværende medarbejdere.

Læs også: Ankestyrelsen klar med vilkår for flytteramte

- Nogle har kort tid til pension og bliver nu kastet ud i uvisheden. Jeg synes, at det er under al kritik. Hvordan kan en statsminister rive tæppet væk under så mange loyale medarbejdere i staten?

Tina har arbejdet i Ankestyrelsen i 28 år og har i gennem tiden haft forskellige funktioner. Nu arbejder hun i administrationen. Indtil hendes 6 måneders opsigelse udløber.

- Det er jo ’kun’ et job. Og jeg vil hellere miste det end hele mit netværk. Jeg er ikke bange for at prøve noget nyt, men nu vil jeg tænke mig rigtig grundigt om og finde ud af, hvad jeg så skal. Jeg har 10-13 år tilbage på arbejdsmarkedet, og dem vil jeg have det bedste ud af, siger hun.

Kolleger vil pendle

Hun er bekymret for de kolleger, der nu er nødt til at pendle til Aalborg og måske være væk flere dage om ugen, fordi det ikke er muligt at pendle på tværs af landet hver dag. Alt sammen fordi, de ikke har råd til at risikere at stå uden job.

- Nogle har ikke råd til at miste jobbet, og nogle har kun et par år tilbage og har været her i Ankestyrelsen i rigtig mange år, og så kan det blive svært at gå ud og få et nyt job. Nu skal de til at pendle flere dage om ugen til Aalborg og måske bo i et lille værelse deroppe og være væk hjemmefra nogle dage om ugen. Det vil være hårdt både fysisk og psykisk, siger Tina, der især ikke forstår, at flytningen skulle gennemføres så hurtigt.

- Det er gået ekstremt stærkt, og vi har haft meget kort tid til at tænke over vores fremtid. Vi har jo skullet træffe store og afgørende valg, mens vi stadig var i choktilstand. Det er svært at forstå, når det jo hedder i regeringens plan, at styrelserne har helt til udgangen af 2017 til at gennemføre flytningerne.

Læs også: Ankestyrelsen valgte hurtig proces for at minimere uvished

Hør HK Stat-formand Rita Bundgaard give sin vurdering af Ankestyrelsens aftale om flyttevilkår i interview med Kurt Strand i P1 Orientering den 30. november 2015.


Læs guiden: Skal din arbejdsplads flytte?Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Lukket i dag

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket

A-KASSE

7010 6789
Lukket i dag

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Lukket i dag
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket

A-KASSE

7010 6789
Lukket i dag
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag Lukket
Fredag Lukket
Lørdag Lukket

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk