HK.dk logo

Professionel pokerspiller og HK'er

15. december 2015

Foto: Choose, Flickr.com

Poker handler om matematik, psykologi og selvbeherskelse. Der er tusindvis af kroner i spil, og hvis du lader dig rive med, er du færdig. Idris på 27 år er professionel pokerspiller, HK’er og uddannet serviceøkonom.

Mange tror at pokerlivet handler om sjusser, kvinder og dyre biler. Men hvis du kører den stil, bliver din karriere meget kort. ”Hvis du får alkohol bliver du dårligere til at spille og mere risikovillig. Den del er du bare nødt til at holde ude af dit spil”, siger Idris.

For at være professionel pokerspiller skal du kende dig selv og dine gode og dårlige sider. ”Det er svært for de fleste at holde sig til jorden og undgå at blive lidt overtroisk”, beskriver Idris og fortsætter. ”Jeg har en regel om, at jeg stopper, når jeg har tabt eller vundet 5000 kr.”.

De fleste af os kender fornemmelsen, når vi spiller kort eller måske Ludo med familien. Du er glad for at vinde, og det kan være super irriterende at taber. Og det er lige der, hvor du sidder og har lyst til revanche, at du skal stoppe. Det samme gælder, når det hele kører, og du bliver overmodig.

Poker handler om psykologi

Det handler i høj grad om psykologi. ”Du bliver en menneskekender. Det handler om at aflure modstanderens mind set. Det kan være et falsk smil eller et blik, der afslører noget vigtigt om personen foran dig”,

forklarer Idris. Som pokerspiller har han oplevet, hvordan du bliver ekstremt god til at læse mennesker, deres behov og deres næste træk. Efterhånden spiller Idris udelukkende i turneringer og i spil, hvor han fysisk sider over for modstanderen. På internettet fylder psykologien mindre og matematikken mere.

Selv om Idris også har spillet meget på nettet, så holder han særligt af det psykologiske element i pokerspillet. ”Du lærer så meget om dig selv og andre, og du lærer at kontrollere dit temperament”.

Som pokerspiller er du under et stort mentalt pres, og du har brug for nogle fridage en gang imellem. På grund af de skæve arbejdstider, har Idris gjort mandagen til sin fredag. ”Det er min fridag. Jeg går faktisk og glæder mig til, at det bliver mandag”, siger han med et smil.

Du må leve med usikkerheden

Usikkerheden er også noget man skal lære at leve med. Over de sidste par år har Idris haft en fin løn, der i sidste ende minder om den, en almindelig lønmodtager får. Men det kan du ikke forklare en bankrådgiver eller din a-kasse. ”Du kan ikke låne penge, du kan ikke opspare dagpengeret og din bankrådgiver spørger, hvad det egentlig er, du laver”, forklarer han.

”Det mest skræmmende er usikkerheden. At det kan gå galt. Nogle gange tænker jeg på, hvorfor jeg ikke bare laver noget andet”, siger Idris. Det kan være svært at forklare omgangskredsen, hvorfor poker er en udmærket levevej.

Vestjylland: Et konservativt pokerområde

Idris er frem for alt vestjyde, og det er et meget konservativt område at spille poker i. Derfor går mange aftner også til andre byer som Aarhus og København, hvor han møder andre professionelle. I de større byer er folk ved at være vandt til, at poker kan være et arbejde, og Idris har fået et stort netværk blandt andre professionelle.

Hvad fremtiden bringer kan Idris ikke svare på lige nu. ”Jeg kan lide mit arbejde, men de skæve arbejdstider kan næsten ikke kombineres med familie og børn.  De erfaringer og evner jeg har, kan jeg bruge i et job med økonomi, salg eller kundekontakt. Det er i den retning, jeg vil bevæge mig fremadrettet”.

I Danmark er vi først ved at vende os til, at spil på og uden for nettet kan være en levevej. Ikke for ludomaner eller lykkeriddere, men for mennesker, der kan tænke rationelt og holde hovedet koldt i en hverdag med sandsynlighedsregning og ”cost-benefit”-analyse.

Antallet af professionelle pokerspillere er steget i takt med, at det er blevet nemt og udbredt at spille poker på nettet. Det er en af de ”atypiske” fag, som sammen med selvstændige, freelancere og flere andre ofte er udfordret af rammerne på det danske arbejdsmarked.

Idris er ikke den interviewedes rigtige navn. Dette er kendt af redaktionen, men anonymiseret af hensyn til familie og fremtidige arbejdsgivere. 


Send besked til forfatter


Annuller

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00

Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Ring til os

FAGFORENING

7011 4545
Åben i dag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

A-KASSE

7010 6789
Åben i dag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk