HK.dk logo

Drømmen om at rejse som pensionist brister for mange

05. januar 2016  |  HK Stat  |  HK Stat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Vi drømmer om at bruge pensionen på rejser, oplevelser, børn og børnebørn. Men når vi bliver pensionister, bruger vi den på generelt forbrug. Det viser en ny undersøgelse fra Sampension. Hver tredje pensionist har sparet for lidt op.

Hvad skal penge og tid bruges til, når du går på pension? Det spørgsmål har Sampension stillet i en ny undersøgelse, som Wilke har gennemført blandt godt 1.000 danskere. Undersøgelsen viser, at de fleste drømmer om rejser og oplevelser – og om at forkæle børn og børnebørn lidt. Således svarer henholdsvis 59 procent og 58 procent af de adspurgte, at de vil bruge pensionen på rejser og oplevelser. Og næsten lige så mange – 55 procent – svarer, at de vil bruge pensionen på børn og børnebørn, mens kun 25 procent forventer at bruge pensionen på generelt forbrug.

Har du sparet nok op?

Billedet ser imidlertid helt anderledes ud, når man stiller det samme spørgsmål til de danskere, der er gået på pension. Så svarer 67 procent, at pensionen først og fremmest går til generelt forbrug, mens kun 42 procent svarer, at de rejser for pensionen. Og børn og børnebørn skal nok ikke regne med at blive forgyldt. For kun 35 procent bruger rent faktisk pensionskronerne på børn og børnebørn.

Hver tredje pensionist har efter egen opfattelse sparet for lidt pension op. Lidt flere mænd end kvinder (64 procent mod 53 procent) synes, de har sparet tilstrækkeligt op. I Hovedstaden mener 70 procent at have sparet nok op, det gælder kun 40 procent i Nordjylland. 

Sampension opfordrer sine kunder til at tjekke deres pension ­– og måske spare lidt mere op, så der bliver råd til både forbrug, rejser og forkælelse af børnebørnene i den tredje alder. 

Tjek din pension her

Pensionsgrafik

Undersøgelsen er gennemført af Wilke på vegne af Sampension i perioden 17. til 28. august 2015. Data er indsamlet gennem Wilkes webpanel, hvor i alt 1.010 personer har deltaget. Af disse er 223 gået på pension, mens 787 fortsat arbejder.


Pension HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk