Vi opdaterer it-systemerne

Vi opdaterer vores it-systemer i dag 19/9-20 kl. 09.00- 17.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

HK tager jobcenteransatte i offentligt forsvar

05. januar 2016  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

LO-kritik af jobcentrenes evne til at få udsatte i beskæftigelse er skudt helt ved siden af, mener HK Kommunal.

LO bør tænke sig om en ekstra gang, inden de peger fingre af jobcentrene. Sådan lyder det fra HK Kommunals næstformand Mads Samsing, efter at næstformand i LO, Ejner K. Holst, ifølge Avisen.dk anklager jobcentrene for at svigte de udsatte ledige.

Baggrunden for LO’s kritik er en ny rapport fra Det Nationale Center for Velfærd – SFI. Rapporten konkluderer, at selvom flere og flere virksomheder ansætter personer med nedsat arbejdsevne i støttet beskæftigelse, så er der stadig mange virksomheder, der ikke er blevet kontaktet af jobcentrene og spurgt, om de vil ansætte udsatte.

Pressede medarbejdere bør anerkendes

LO’s næstformand siger på den baggrund, at jobcentrene må op i gear. Men det er en både ærgerlig og forkert konklusion, mener HK Kommunals næstformand.

- Ejner skal lige klappe hesten, før han peger for mange fingre. Jobcentrene gør det faktisk meget godt, siger Mads Samsing, der ikke er i tvivl om, at det vil gå ud over de ansatte, hvis man sætter farten yderligere op på jobcentrene.

HK Kommunals medlemmer løber på linje med de andre faggrupper på jobcentrene ifølge Mads Samsing i forvejen stærkt nok.

- Medarbejderne på jobcentrene er blevet presset rigtig hårdt de sidste år. Derfor bør man anerkende det store arbejde, de formår at gøre, siger Mads Samsing. Han peger på, at et væld af lovændringer og omstruktureringer har betydet flere og mere komplicerede sager på de ansattes skriveborde.

Arbejdsgiverros til jobcentrene

HK Kommunals næstformand understreger også, at jobcentrenes kontakt til virksomhederne allerede er øget gevaldigt gennem de seneste år. Det har ifølge Mads Samsing blandt andet betydet, at begge de store arbejdsgiverorganisationer, DA og DI, har udtrykt stor tilfredshed og anerkendelse af jobcentrenes arbejde.

- Det er simpelthen forkert at pege fingre af, at jobcentrene ikke gør det godt nok, slutter Mads Samsing.Social og beskæftigelse

følg med i udviklingen på dit fagområde


Beskæftigelse på hk.dk

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk