HK.dk logo

HK Handel vil diskutere ytringsfrihed med Bilka

06. januar 2016  |  HK Handel  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information


Den 17-årige ungarbejder i Bilka Næstved, Mohamad Al Jarwerheri, blev presset til at sige op på baggrund af en Facebookdebat. Grotesk forløb, mener HK Handel, der nu vil tale med Bilka om retningslinjerne for medarbejdernes ytringsfrihed.

Bilka har været ude i et regulært mediestormvejr, da virksomheden blev beskyldt for presse en 17-årig ungarbejder til at skrive under på en opsigelse på baggrund af såkaldte kundehenvendelser. Mohamad Al Jarwerheri deltog i en debat om islam i en Facebookgruppe, der hedder ”Ja tak til frihed – nej tak til Islam”, hvilket provokerede en række af gruppens medlemmer, der valgte at kontakte Bilka og klage over, at de havde Mohamad ansat.

Facebookdebatten handlede ikke om Bilka, men om hvorvidt muslimer kan gå ind for demokrati og bo i Danmark. Bilka kaldte Mohamad ind til et møde og pressede ham til at skrive under på en opsigelse.

- Det er virkelig groft, at man kalder en 17-årig ind til den slags møde uden en bisidder, at man presser en ung medarbejder til at sige op, og at man fyrer en medarbejder på baggrund af løse henvendelser fra offentligheden uden at undersøge sagen nærmere. Ingen af delene burde finde sted, siger faglig sekretær i HK Handel, Jeanette Hahnemann.


Sagen er løst men ikke slut

Mohamad_Scanpix

Foto: Sara Gangsted

Bilka holdt et møde med Mohamad tirsdag den 5. januar, hvor man beklagede processen og tilbød genansættelse. Men det er ikke punktum i sagen for HK Handel.

- Vi er glade for, at Mohamad har fået en undskyldning af Bilka, og at de er har fået løst den konkrete sag. Men det slutter ikke her for os, siger faglig sekretær i HK Handel, Jeannette Hahnemann.

Hun vil nu tage kontakt til Bilka og Dansk Supermarked for at få klare retningslinjer for medarbejdernes ytringsfrihed.

- Vi skal have en meget præcis snak med Dansk Supermarked, hvor vi bliver enige om, hvad der er i orden, og hvad der ikke er i orden, så vi ikke står i denne situation igen. Det er vigtigt, at vi får gjort det tydeligt for medarbejderne, hvor grænsen går, så man ved, hvad man skal forholde sig til, siger Jeanette Hahnemann.

- Vi vil også gøre det klart, at medarbejdere i Danmark har en høj grad af ytringsfrihed uden for deres arbejde, og så længe man ikke er direkte illoyal over for sin arbejdsgiver, så kan chefen ikke blande sig i eksempelvis din Facebookdebat. Her regner jeg bestemt med, at Bilka vil være åbne over for en dialog med os, siger Jeanette Hahnemann.

Jura

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk