HK.dk logo

Elev blev lokket til at skrive under på sin opsigelse

07. januar 2016  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Selvom en kontorelev havde skrevet under på den ophævelse af uddannelsesaftalen, som direktøren ville have hende til, gælder underskriften ikke, fordi eleven blev snydt til at skrive under.

Når først du har sat underskriften på papiret, så hænger du på den. Sådan plejer det i hvert fald at være, men i en ny dom fra retten i Esbjerg gik det stik modsat. For selvom en kontorelev havde skrevet under på den ophævelse af uddannelsesaftalen, som direktøren ville have hende til, gælder underskriften ikke, fordi eleven blev snydt til at skrive under.

Underskrift

Uddannelsesaftaler for elever kan nemlig ikke siges op, når prøvetiden er forbi, med mindre både elev og virksomhed vil det. Og her blev eleven lokket til at skrive under, så virksomheden kunne slippe billigere med den gensidige aftale. Problemet er bare, at det skete under falske forudsætninger, oplyser Klara Hoffritz, advokat i HK/Privat.

- Direktøren bildte eleven ind, at hvis hun ikke skrev under på aftalen, ville han kunne sige hende op med det samme, så hun ikke fik løn fra dagen efter. Men han havde ikke noget grundlag at ophæve uddannelsesaftalen på, og derfor var oplysningen, han gav, forkert, siger Klara Hoffritz.

Ingen betænkningstid
- Eleven fik ingen betænkningstid eller mulighed for at ringe til sin fagforening. Hun blev altså ført bag lyset til at skrive under på en aftale, som stillede hende dårligere, end hun ellers ville have gjort, siger advokaten fra HK/Privat.

HK/Privat havde tabt sagen i Tvistighedsnævnet, der er første instans for elevsager, men vandt altså i byretten. Virksomheden skal nu af med 15.000 kroner til eleven. Beløbet er dog langtfra så vigtigt som det principielle i sagen.

- Det er af stor principiel betydning, at dommen tilsidesætter underskriften, der er sat på falske forudsætninger, så eleven får ret i sagen. Det er endnu et eksempel på de ufine metoder, som en del arbejdsgivere bruger til at slippe af med deres elever, og det gør vi alt for at sætte en prop i, siger advokaten fra HK/Privat.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk