HK.dk logo

Medlemsundersøgelse: Hvordan undgår vi en ansigtsløs offentlig forvaltning?

07. januar 2016  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvor god service får borgerne egentlig, når de er i digital kontakt med det offentlige? Har medarbejderne tid til at vejlede og lytte ordentligt? Får borgere og virksomheder den vejledning, de har krav på? I næste uge får tusindvis af HK’ere mulighed for at fortælle om deres erfaringer med digital forvaltning.

Om en uge – på torsdag den 14. januar – modtager nogle tusinde medlemmer af HK Stat en mail med link til en undersøgelse, som skal være med til at give svar på disse spørgsmål.

Også et tilfældigt valgt udsnit af de kommunale HK’ere vil blive spurgt om deres erfaringer med digital betjening af borgere og virksomheder. Undersøgelsen retter sig mod medlemmer, der har kontakt med borgere eller virksomheder som en væsentlig del af deres arbejde.

Formålet med undersøgelsen er at skabe debat om digitaliseringen af det offentliges service – og i sidste ende at forbedre de offentligt ansatte HK’eres muligheder for at yde borgere og virksomheder en god service.

I HK Stat håber næstformand Peter Raben, at mange medlemmer vil bruge lidt tid på at deltage i undersøgelsen.

- Digitalisering er i fuld gang med at ændre den måde, kontakten mellem borgere og det offentlige foregår på. Det er afgørende, at vi som fagforening er med til at sikre, at borgerne fortsat får en god betjening og føler sig trygge, når kontakten med det offentlige i stort omfang digitaliseres, siger Peter Raben.

- Det er vigtigt også at få drøftet og afklaret, hvornår det giver mening at bruge digital selvbetjening – og hvornår der er brug for personlig betjening. For hvem ønsker sig en ansigtsløs offentlig forvaltning? spørger næstformanden.

Resultaterne af de to undersøgelser vil blive præsenteret på en høring på Christiansborg i marts.Digitalisering HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk