HK.dk logo

Flest offentligt ansatte i stressbehandling

12. januar 2016  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Langt de fleste stressramte patienter i de arbejdsmedicinske klinikker er offentligt ansatte, viser en ny rundspørge. De store forandringer, der netop nu sker på området, er en af forklaringerne, mener arbejdslivsforsker, og han bakkes op af HK Stats næstformand.

På samtlige af de 7 arbejdsmedicinske klinikker, der behandler stressproblemer, oplyser personalet, at deres patienter fortrinsvis kommer fra den offentlige sektor. Det skriver Ugebrevet A4 om en rundspørge, de netop har foretaget.

Den nøjagtige andel af stressramte offentligt ansatte har klinikkerne ikke registreret, men Jesper Rasmussen, der er ledende overlæge ved Arbejdsmedicinsk Klinik i Esbjerg, anslår, at det drejer sig om 80 procent af henvendelserne.

Arbejdslivsforsker ved Roskilde Universitet Klaus T. Nielsen påpeger over for A4, at den store tilstrømning af stresspatienter fra stat og kommuner kan skyldes, at der her aktuelt sker ganske store forandringer sammenlignet med tidligere.

I den forbindelse fremhæver han udflytningen af statslige arbejdspladser.

- Nogle gange kunne man godt ønske sig, at politikere og topadministrationen var mere opmærksomme på, at de forandringer, de pådutter medarbejdere oppe fra, også har nogle konsekvenser, siger han og forklarer, at omlægninger kan udløse stress, fordi mange medarbejdere vil opleve uklarhed om arbejdsfordeling og føle sig nødsaget til at påtage sig nye og flere arbejdsopgaver, siger Klaus T. Nielsen til ugebrevet.

Læs hele artiklen på A4: Offentligt ansatte fylder stressklinikkerne 

- Undersøgelsen underbygger desværre endnu en gang, at det står rigtig dårligt til med det psykiske arbejdsmiljø i det offentlige, hvor stress i alt for høj grad rammer medarbejderne, siger HK Stats næstformand Peter Raben.

Han ser meldingen fra de arbejdsmedicinske klinikker som endnu en alvorlig advarsel om, at der er brug for en kursændring.

Læs Peter Rabens blogindlæg: Europæisk stress-fokus må råbe danske politikere op


Arbejdsmiljø Udflytning Stress

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk