HK.dk logo

Struer Kommune byggesagsbehandler tre uger hurtigere

12. januar 2016  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Når borgerne skal betale timepris for at få behandlet en byggesag, er de bedre til at indsende de nødvendige oplysninger.

Struer Kommune er med nye arbejdsgange og en ekstra medarbejder i Plan- og Miljøafdelingen lykkedes med at behandle byggesager hurtigere, skriver DKnyt.

Sagsbehandlingstiden er således i gennemsnit faldet fra ti uger i 2014 til syv uger i 2015 – og den er fortsat på vej ned. I det sidste halvår af 2015 har den gennemsnitlige sagsbehandlingstid ifølge DKnyt været helt nede på seks uger

Opskriften på successen indeholder flere ingredienser. Siden 2015 har borgerne skulle sende deres ansøgning til kommunen digitalt. Samtidig er Struer Kommune begyndt at tage timebetaling for den tid, medarbejderne bruger på en byggesag, hvor der før var en fast takst. Det sidste har betydet, at borgerne er blevet bedre til at sende de nødvendige oplysninger, når de søger, så der kan sagsbehandles hurtigere.

Men de ansatte i Plan- og Miljøafdelingen kan dog ikke helt undgå at bede om flere oplysninger – og det kan typisk betyde, at sagerne tager fire uger længere at behandle.

- Vi har ikke mulighed for at gøre det ret meget hurtigere, end vi gør nu. Byggesagsbehandling er en kompliceret proces, hvor vi skal kontrollere, at lovgivning på plan-, bygge- og miljøområdet er overholdt. Ofte skal der også køres nabohøringsforløb, der tager tid. Vi kan se på tallene, at de uproblematiske sager, hvor vi får de nødvendige oplysninger, bliver løst hurtigt og nemt, mens det fortsat er nødvendigt at efterspørge supplerende materiale i en del sager. Hvis sagsbehandlingstiderne skal længere ned, så er det selve ansøgningerne, der skal blive bedre, siger plan- og miljøchef Torben Mølgaard til DKnyt.


Teknik, klima og miljø

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk