HK.dk logo

2016 bliver online året

13. januar 2016  |  SAMDATA\HK   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

2016 bliver året hvor SAMDATA\HK satser på online kurser med et klart fokus på at inspirere, hjælpe og forberede vores medlemmer til at komme i gang med efteruddannelse.

”Man skal lade sig forstyrre af fakta” har en klog person engang sagt. Derfor kommer kursusudbuddet fra SAMDATA\HK også til at se meget anderledes ud, blive præsenteret på en anden måde og til at være næsten udelukkende online.

  • Fakta 1
En undersøgelse i 2015 har vist at kun 7% SAMDATA\HK medlemmer bruger det offentlige efter/videreuddannelses tilbud. Derfor vil vores kurser fremover, i videst mulig omfang, være relateret til akademieuddannelserne i webudvikling, softwareudvikling og systemadministration – Diplomuddannelserne i web og softwareudvikling og andre ECTS baserede eftervidereuddannelser relevante for IT folkene i SAMDATA\HK. Når vi fremover beskriver kurserne, kan man se hvilket fag på akademi- eller diplomuddannelserne som kurset relatere sig til.

Forhåbentlig vil det medføre at flere får øjnene op for at tage fag eller hele uddannelser på akademi eller diplomniveau, og samtidigt kan man teste sine evner af hos os, og træne inden man starter på faget eller skal til eksamen.

  • Fakta 2
Vi har haft et dalende deltagerantal på vores eftermiddags/aften kurser, samtidigt viste en undersøgelse fra 2015 at langt de fleste af vores medlemmer fandt deres efteruddannelse på nettet. Derfor laver vi langt det meste i 2016 som videobaserede kurser, men ligger dog opsamlingsaftner ind, hvor man kan møde og stille spørgsmål til undervisere.

Der er dukket en del faglige netværk op i SAMDATA\HK regi, lige nu primært i hovedstaden, baseret på jobroller på arbejdspladsen. Vi er overbeviste om at faglige netværk, er noget af det eneste der kan vinde kampen om vores dyrbare fritid i hverdagen, så vi vil understøtte alle ildsjæle der ønsker at skabe faglige netværk.

  • Fakta 3
11% af vores medlemmer tog i 2015 en certificering som led i deres efteruddannelse. Vi laver derfor den samme tilgang som til efter/videreuddannelse i forhold til certificeringer. Vi vil udbyde online kurser, der relaterer sig til relevante konkrete certificeringskurser, og som kan hjælpe en til at klare sig igennem et kursus. Vi har ikke økonomi til at udbyde certificeringskurser selv, det har mange medlemmer efterspurgt, så vi ligger vores fokus et andet men ligeså relevant sted.

Danmarks statistik har netop lavet en liste over de jobroller som har været sværest for virksomhederne at besætte. 3 pladsen var IT projektleder. Derfor vil vi tænke os rigtigt godt om, hvordan vi hjælpe vores medlemmer der skal i gang med Prince2, ILTI eller andre projektlederuddannelse.

Input
Hvis du læser dette og har gode ideer, input eller kommentarer, så send os gerne en mail, selvom vi gør tingene fakta baseret og opererer efter en strategi, har vi brug for input til vores eksekvering, så du skal være mere end velkommen til at give lyd fra dig.


Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk