HK.dk logo

Samarbejde skal genoprette tilliden på SOSU Nord

14. januar 2016  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Faglige organisationer og SOSU Nords bestyrelse er enedes om tiltag, der skal forbedre forholdet mellem ledelse og ansatte.


Problemer i samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere på SOSU Nord har den seneste tid medført intern uro på uddannelsesinstitutionen. Men det skal være slut nu.

Medarbejdernes faglige organisationer og SOSU Nords bestyrelse er blevet enige om at genoprette det gode samarbejde og forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

På et møde er organisationerne, ledelsen og bestyrelsen enedes om, at bestyrelsen nu udarbejder et udkast til en handlingsplan for at genoprette det psykiske arbejdsmiljø. Desuden er der gensidig forståelse for, at der skal ske en hurtig proces for at forbedre samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere. Formålet er at genoprette tilliden mellem parterne på SOSU Nord.

- Vi har en klar forventning om, at samarbejde og arbejdsmiljø forbedres, siger formand for HK Stat Nordjylland Mette Lyndgaard Pedersen på vegne af medarbejdernes organisationer: Danmarks Lærerforening, Aalborg Lærerforening, Dansk Sygeplejeråd kreds Nordjylland, SL Nordjylland, Dansk Socialrådgiverforening, Ergoterapeutforeningen, Danske Fysioterapeuter, Bibliotekarforbundet, Kost & ernæringsforbundet region Nordjylland og HK Stat Nordjylland.

- Vi erkender, at der er behov for en konstruktiv løsning på problemerne og ser derfor frem til et tæt samarbejde og hyppige møder med bestyrelsen for at følge op på processen, siger Mette Lyndgaard Pedersen.

Hos SOSU Nord hilses det intensiverede samarbejde velkommen og både bestyrelse og ledelse har taget arbejdstøjet på.

- Alle danske erhvervsskoler har de seneste år været gennem flere meget store og krævende forandringsprocesser og reformer, forklarer bestyrelsesformand Lasse Breddam fra SOSU Nord.

Han henviser til konflikten om lærernes arbejdstid og overenskomst i 2013, hvor underviserne blev lockoutet, implementering af nye arbejdstidsregler og reformen af erhvervsuddannelserne. SOSU Nord har desuden fusioneret tre afdelinger i det nye campus i Aalborg.

- Vi anerkender, at det har slidt hårdt på alle og er derfor meget indstillede på at intensivere samarbejdet med organisationerne om at skabe et nyt fælles fodslag. Vi skal have styrket samarbejdskulturen og arbejdsmiljøet til gavn for både ansatte og elever, siger Lasse Breddam.

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk