HK.dk logo

Opsang fra Mai-Britt: Kom i gang med at efteruddanne dig

15. januar 2016  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der er masser af muligheder for efter- og videreuddannelse. Det handler om at turde - og at komme i gang – mener biblioteksassistent Mai-Britt Strunk Henriksen, som selv er i gang med en akademiuddannelse.

Fremtiden er begyndt. Og i den fremtid er det vigtigt, at man hele tiden har de rigtige opdaterede kompetencer, hvis man vil have et spændende job. Eller bare et job i det hele taget.

Men hvordan får vi flere HK-medlemmer til at efteruddanne sig, så de fortsat er attraktive for arbejdsgiverne?
Det tænker HK Stat Sydjyllands bestyrelse en del over. Og i den forbindelse har den bedt et af HK Stat Sydjyllands medlemmer om at fortælle sin egen gode historie om uddannelse:


Vær med til at bestemme, hvor dit arbejdsliv skal gå hen

Af Maibritt Strunk Henriksen, biblioteksassistent (billedet)

HK Sydjylland holdt et medlemsmøde på IBC Innovationsfabrikken i Kolding, hvor man kunne hente inspiration til efter- og videreuddannelse.

Her var udgangspunktet, at man som medarbejder skal uddanne sig for at være den bedste udgave af sig selv og den bedste ansøger til sin egen stilling. Men også for at få chancen for stadig at være attraktiv for arbejdsmarkedet og selv være med til at bestemme, hvilken retning ens arbejdsliv skal tage.

Med sine uddannelsesønsker i hånden til en MUS-samtale, hvor man i forvejen har undersøgt hvor og hvordan, man kan tage uddannelsen, og hvad den koster, skal man sørge for at gøre det nemt for sin chef at sige ja til uddannelsesønskerne.

Masser af uddannelsesmidler og -muligheder kommer ikke i spil, fordi både medarbejdere og arbejdsgivere ikke kender til mulighederne. Der ligger masser af penge og venter i kompetencefonde, men ingen bruger dem. Det må vi da gøre noget ved.

Er jeg klar til nye opgaver?

Jeg deltog efter medlemsmødet i en individuel uddannelsessamtale, hvor jeg fik rigtig god information og konkrete tips til, hvordan jeg kunne komme i gang med min efteruddannelse.
Min grundlæggende motivation til at efteruddanne mig er, at jeg gerne vil være klar til nye opgaver. Jeg er uddannet korrespondent og biblioteksassistent og har et godt job, men har måske lidt svært ved at se, hvordan det kan udvikle sig.

Jeg overvejede derfor, om andre jobmuligheder på IBC kunne komme i spil, og om jeg havde de rigtige kompetencer til at kunne påtage mig nye opgaver. Jeg er dagligt i kontakt med mange forskellige mennesker, og jeg kunne godt tænke mig at blive klogere på, hvordan og hvorfor folk reagerer, som de gør i forskellige situationer. Altså noget med psykologi, coaching eller kommunikation kunne være spændende. Det kunne måske også ruste mig positivt i forhold til min rolle som HK-tillidsrepræsentant på IBC.

Alle skulle benytte sig af sådan et tilbud.

Fleksibel uddannelse – udelukkende online

Jeg har netop nu tilmeldt mig mit tredje modul i akademiuddannelsen inden for kommunikation og formidling. Andet modul, som jeg afsluttede i december 2015, var et rent online-modul, hvor alt foregik online. Også eksamen! Det var en udfordring, og jeg havde betænkeligheder ved det, men det var helt uden grund.

Nu er jeg rigtig glad for, at jeg gjorde det, og jeg vil også tage næste modul på denne måde. Det er mere fleksibelt i forhold til mit øvrige privat- og arbejdsliv, og jeg har mulighed for selv at tilrettelægge fremdriften i uddannelsesplanen.

Og så er det jo helt vildt spændende at lære noget nyt.
Så min opfordring lyder: ”Kom i gang”!

Stat Efteruddannelse Kompetencer Karriereudvikling

Har du brug for


Book en tid her

Vil du vide mere om HK Stat Sydjylland?


Klik og læs

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk