HK.dk logo

Du skal ikke finde dig i at blive fyret

18. januar 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Nedskæring, omstrukturering eller udflytning af arbejdspladser. Der kan være mange årsager til, at chefen må sende en fyreseddel. Men det er ikke ensbetydende med, at du skal finde dig i det.

En lille ny var på vej. Og det var en ny måde at arbejde på også, for Marianne Madsen. Efter fem år som kontorassistent i et firma, havde chefen valgt at flytte virksomheden til Sjælland. Så når Marianne kom tilbage efter endt barsel, skulle hun frem over arbejde på fuld tid hjemmefra.

- Det glædede jeg mig rigtig meget til. Jeg var glad for mit arbejde og kunne sagtens se fordelene i at sidde hjemme, når nu der var småfolk i huset, fortæller Marianne Madsen.

Men knap havde chefen bekræftet aftalen med Marianne på skrift, før en fyreseddel dukkede op i postkassen.

- Der blev jeg virkelig skuffet. Og gal. Jeg følte mig rigtig dårlig behandlet, siger hun.

På Sjælland blev en ny medarbejder ansat på deltid, til at varetage Marianne Madsens opgaver. En stilling, som Marianne på intet tidspunkt fik tilbudt. Derfor gik hun til HK Østjylland for at høre, om det var i orden at behandle hende på den måde. Her lød svaret omgående: Nej.

- Vi kunne straks se, at det var et brud på ligebehandlingsloven. Marianne blev fyret, mens hun var på barsel, og en ny medarbejder blev ansat i hendes stilling. Den går ikke, siger Pia Damgaard Christensen, faglig konsulent i HK Østjylland.


En kamp om retfærdighed

Du skal ikke finde dig i at blive fyret

Marianne Madsen

Marianne Madsen blev opsagt i marts 2013. Men det er først for nylig, at sagen blev afsluttet.

- Arbejdsgiveren ville ikke anerkende, at han havde behandlet Marianne forkert. Derfor var vi nødt til at gå i retten, for at sikre hende den kompensation, hun havde krav på, fortæller Pia Damgaard Christensen.

Og ventetiden har været det hele værd, mener Marianne Madsen.

- Firmaet er blevet erklæret konkurs, så det er endt med, at det er Lønmodtagernes Garantifond, der udbetaler mig ni måneders løn, pension og feriepenge. Og det er naturligvis altid rart at få den økonomiske kompensation. Men for mig har det aldrig handlet om pengene. Jeg ville bare have ret i, at jeg ikke var blevet behandlet ordentligt. Og det skulle han ikke slippe af sted med, siger hun.

Og netop behovet for retfærdighed, møder Pia Damgaard Christensen ofte, når hun taler med medlemmer af HK, der har fået sparket af chefen.

- Hvis arbejdsgiverne skal afskedige deres medarbejdere, så skal det gøres på en ordentlig måde. Overenskomster og lovgivning skal overholdes. Det er jo derfor, de er der. Når det ikke sker, så går vi selvfølgelig hele vejen for medlemmet. Lige så vel som arbejdstagerne skal opføre sig ordentligt, så skal arbejdsgiverne også, siger Pia Damgaard Christensen om årsagen til, at HK har brugt to år på at opnå retfærdighed for Marianne Madsen.

Og netop HK’s vilje til at gå hele vejen glæder Marianne Madsen.

- Man regner selvfølgelig ikke med, at man skal i retten for at få sin arbejdsgiver til at følge reglerne. Derfor ser jeg HK som en forsikring, lige som min indbo- eller brandforsikring, siger Marianne Madsen.

Fyret Barsel

FLERE LOKALE
NYHEDER fra østjylland


LÆS DEM HER

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk