HK.dk logo

Guide til at netværke

18. januar 2016 Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Alle taler om netværk som vejen til det gode job. Men hvordan er det lige, man gør? Kom godt i gang med 6 effektive tips.


1. Sæt dine kontakter i system

Du har allerede et kæmpe netværk – dine venner, familie, naboer, sportsklubben, klassekammerater og kolleger gennem tiden. Hver af dem har masser af kontakter, som du kan bruge. Det betyder ikke, at du skal bede dine nærmeste skaffe dig et job. Men list alle de mennesker op, som kender dig. Er I ikke i kontakt på LinkedIn eller Facebook? Så sørg for det. Find ud af, hvilken branche du vil arbejde i – og overvej hvem i dit netværk, der har relevante kontakter. Spørg om gode råd til, hvordan du søger job i branchen. Eller send dit cv, og bed dit netværk om at sende det videre.

2. Smid fordommene væk
Tit rykker et netværk mest, når I ikke ligner hinanden. Så vær åben og nysgerrig, også når I umiddelbart ikke har noget til fælles. Det er her, du finder uopdyrket land. 

3. Følg op på dine kontakter
Når du har mødt en ny kontakt, så følg op. Brug Facebook, LinkedIn eller andre sociale medier. Skriv en mail. Eller – hvis du har mod på det – giv et ring eller kig forbi. Jo mere personligt, jo mere effektivt.

4. Hold din profil varm
Vær top of mind hos dine kontakter, når de hører om et godt job. F.eks. ved flittigt at opdatere dine profiler på de sociale medier med artikler, som kan være interessante for andre. Link ikke bare til artiklen, men skriv kort, hvorfor du synes den er spændende. Like, comment og share på andres updates. På Twitter er det mest populære jobrelaterede hashtag #jobdk (kilde: computerworld.dk). Præcis sådan kan du også tagge dine jobrelaterede opslag med #jobdk. Kig også efter mere specifikke hashtags, f.eks. #itjobdk.

5. Husk at give
Hjælp andre med gode råd og kontakter, og forvent ikke at få det samme igen her og nu. Det skal nok give bonus, dit netværk har ingen udløbsdato.
   
6. Øv din elevatortale
Netværk opstår overalt, hvor der er mennesker. Så øv din elevatortale, hvor du på 20 sekunder i få sætninger fortæller, hvem du er, og hvad du kan bidrage med i en virksomhed. Du har kort tid, så tal om det, der interesserer dig mest. Det er tit starten på en god samtale.

A-kasse

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk