HK.dk logo

Social dumping. Sig det højt og gør noget ved det!

18. januar 2016  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Når HK Privat Østjylland holder generalforsamling er social dumping på dagsordenen. – Vi er nødt til at gøre noget ved problemet, siger formand, Søren Sørensen.


Nej til Social dumping

Søren Sørensen, formand for HK Privat Østjylland

En løn på 32 kroner. Det er fristende, hvis man altså er den, der skal betale. Til gengæld er det ikke en løn, der kan få smilene frem hos ret mange lønmodtagere.

Det handler om social dumping. Efterhånden et velkendt fænomen. Og derfor er det vigtigere end nogensinde før at sætte fokus på problemet, mener HK Privat Østjyllands formand.

- Social dumping foregår overalt. Fra polske arbejdere, der overtager overenskomstansattes job, til indere, der inviteres til landet og bliver lært op i danske arbejdsopgaver, de så kan rejse hjem til Indien og løse til en brøkdel af den danske løn. Hvis vi ikke taler om social dumping og sammen arbejder på at finde løsninger på problemet, så kan det få alvorlige konsekvenser for det danske arbejdsmarked, siger Søren Sørensen.

Derfor sætter HK Privat Østjylland fokus på social dumping, når der afholdes generalforsamling den 15. marts.

- HK Privat Østjylland arbejder i forvejen meget aktivt i forhold til social dumping. Men vi skal gøre endnu mere. På generalforsamlingen har den enkelte mulighed for at påvirke arbejdet, siger Søren Sørensen.

Ryan Air til debat

Nej til Social dumping

På generalforsamlingen kommer næstformanden for Luftens Helte, Anders Mark Jensen, og fortæller om Ryanair-konflikten, og hvorfor den er relevant for medlemmerne af HK Privat Østjylland.

- Konflikten, der brød ud i sommer, handlede netop om retten til ordentlige løn og arbejdsvilkår. En ret, som vi har arbejdet hårdt på at få og fastholde de seneste 100 år. Når den ret er truet, så skal vi stå sammen, siger Søren Sørensen.

Med afsæt i oplægget fra Anders Mark Jensen, skal generalforsamlingen komme med et bud på det videre arbejde med social dumping.

- Der vil blive tid til debat ved bordene, for det er vigtigt, at det er alle medlemmer af HK Privat Østjylland, der deltager i diskussionen. Derfor håber jeg, at rigtig mange møder op, siger Søren Sørensen.

Generalforsamlingen starter med spisning kl. 17.30. Efter debatten om social dumping afholdes der ordinær generalforsamling. Du kan tilmelde dig her.

Privat Medlemsdemokrati Overenskomst

Arrangementer
i HK Østjylland


Se hvad der sker

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk