HK.dk logo

Høring vil kaste lys over digitaliseringens blinde plet

20. januar 2016  |  HK Kommunal  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

På en høring i Folketinget 4. marts vil resultatet af den spørgeundersøgelse om digital forvaltning, der for nyligt er sendt ud til tusinder af HK’ere, blive præsenteret. Formålet er at synliggøre og debattere borgernes behov og medarbejdernes rolle i en digitaliseret offentlige sektor.

Digitalisering af kontakten mellem det offentlige og borgere såvel som virksomheder er for længst en realitet, men hvordan oplever borgerne og medarbejderne de ændringer, den medfører? Hvornår giver digital kontakt bedre service, og hvor er det hensigtsmæssigt med personlig betjening? 

De spørgsmål, og hvordan de spiller sammen med den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, vil høringen den 4. marts 2016 på Christiansborg komme omkring – blandt andet på baggrund af resultaterne af den spørgeundersøgelse, HK Stat og HK Kommunal i samarbejde med Rambøll sendte ud til flere tusinde HK-medlemmer torsdag i sidste uge. 

Medlemsundersøgelse: Hvordan undgår vi en ansigtsløs offentlig forvaltning?

HK Stat har blandt andre inviteret oplægsholderne Ingrid Stokholm Lauridsen, jurist i Ældre Sagen, og direktør Jonas Bering Liisberg fra Folketingets Ombudsmand, som begge vil supplere undersøgelsesresultaterne med betragtninger omkring borgernes retssikkerhed i forbindelse med digitalisering af den offentlige sektor.

Høringen, som varer fra klokken 9 til 13, rundes af med en paneldebat med folketingspolitikere fra flere politiske partier. 

It-ordfører Karin Gaardsted (S) er i samarbejde med HK Stat vært for arrangementet. Moderator er journalist og forfatter Niels Krause-Kjær.

Der er gratis adgang til høringen, som foregår i Folketingets Fællessal. Medlemmer af HK Stat og HK Kommunal kan tilmelde sig efter først til mølle-princippet. 

Læs mere om programmet, de praktiske detaljer og se, hvordan du tilmelder dig Digitalisering Politik

'digitaliseringens blinde plet'


Læs rapporten

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk